Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

17.3.2016
Hae perheiden sopeutumisvalmennukseen!
 

Järjestämme tänä vuonna arjen elämänhallintaa tukevaa MAHTI-sopeutumisvalmennusta perheille, jotka tarvitsevat tukea kommunikointiin ja vuorovaikutukseen erityislapsen kanssa. Kurssi on ensisijaisesti suunnattu 6-9 -vuotiaiden pikkukoululaisten perheille ilman diagnoosirajoja.

MAHTI-soputumisvalmennus perheille tarjoaa mahdollisuuden jakaa kokemuksia toisten perheiden kanssa ammattilaisten ohjauksessa. Perheet saavat tietoa ja arjen keinoja vuorovaikutuksen ja kommunikaation tukemiseen sekä ammattilaisilta että toisilta perheiltä. Kursseilla työskentelee puheterapeutti, psykoterapeutti ja toimintaterapeutti. Lapsille ja aikuisille on omat ohjelmansa ja lastenohjaajina työskentelevät Tukiliiton koulutetut ohjaajat.

Sopeutumisvalmennus on puolivuotta kestävä prosessi, jossa koko perhe on mukana. Sopeutumisvalmennus koostuu kolmipäiväisistä aloitus- ja jatkokursseista, joiden välillä työntekijät pitävät yhteyttä perheisiin. Perheet osallistuvat kurssijaksojen välissä kahteen kommunikaation keinoihin liittyvään työpajaan. Työpajoihin voivat osallistua myös perheiden arkea jakavat läheiset.

Sopeutumisvalmennusprosessin aikana perheet asettavat itselleen tavoitteita kurssijaksoille sekä kotona toteutettavan arjen muutostavoitteen. Myös työpajapäivinä perheet asettavat itselleen päivätavoitteen.

Sopeutumisvalmennusprosessi:

Aloituskurssi Ikaalisten Kylpylässä 8.-10.9.2016

Työntekijän yhteydenotto

2 työpajapäivää marras-joulukuussa

Työntekijän yhteydenotto

Jatkojakso Ikaalisten Kylpylässä 2.-4.2.2017

 

Hakuaika päättyy 15.5.2016

Hakulomake


Työntekijät haastattelevat hakijaperheet kesäkuun aikana.

Grönroos, Anne
Koulutustoiminnan esimies
Puhelinnumero: 040 6418 025
Puhelinnumero:
anne.gronroos@kvtl.fi

Humisto, Taija
Koulutussuunnittelija ts.
Puhelinnumero: 040 6743 631
taija.humisto@kvtl.fi

 

Ray rahoittaa Kehitysvammaisten Tukiliiton perheille tarkoitetun sopeutumisvalmennuksen kehittämistä vuonna 2016. Tätä ennen olemme toteuttaneet sopeutumisvalmennusta lievästi kehitysvammaisteisille aikuisille vuosina 2012- 2015. www.kvtl.fi/mahti


 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1740

 

 
Takaisin