Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

16.3.2016
Työnantajien kokemukset kehitysvammaisista työntekijöistään ovat erittäin positiivisia
 

Työnantajien kokemukset kehitysvammaisista työntekijöistään ovat erittäin positiivisia. Tämä käy ilmi vastikään valmistuneesta Kehitysvammaliiton ja Kuntoutussäätiön tutkimuksesta, jossa selvitettiin ensimmäistä kertaa kehitysvammaisia henkilöitä työllistäneiden työnantajien kokemuksia ja näkemyksiä. Tutkimukseen osallistui työnantajia pääkaupunkiseudulta, Kymenlaaksosta, Etelä-Karjalasta, Joensuusta ja Oulun seudulta.

Työllistämisen esteiksi nähtiin mm. lainsäädännön puutteet ja palkan ja eläkkeen yhteensovittamiseen liittyvät kannustinloukut, palkkaamiseen liittyvän byrokratian hankaluudet sekä vallitsevat asenteet.

Työllistymistä edistäisi suurempi yhteiskunnan tarjoama taloudellinen tuki sekä tiedon lisääminen jo olemassa olevista tukimuodoista, kuten työhönvalmentajista ja palkkatuesta. Kuntien pitäisi suunnata voimavaransa ensisijaisesti palkkatyöhön, ei avotyötoimintaan.

 

Hannu T. Vesala, Simo Klem, Mika Ala-Kauhaluoma, Jaakko Harkko: Työnantajien kokemuksia kehitysvammaisista työntekijöistä (pdf):
http://www.kehitysvammaliitto.fi/wp-content/uploads/tyonantajien_kokemuksia_kehitysvammaisista_tyontekijoista.pdf.
Tutkimus toteutettiin RAY:n rahoituksella.

 

Lähteet:

http://www.kehitysvammaliitto.fi

http://www.kuntoutussaatio.fi/
 

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1738

 

 
Takaisin