Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

26.2.2016
Partiolaisten suurleiri Roihu rakennetaan mahdollisimman esteettömäksi
 

Hämeenlinnan Evon retkeilyalueelle nousee ensi kesänä lähes 17 000 ihmisen kaupunki, kun Suomen Partiolaisten suurleiri Roihu 2016 valloittaa alueen 20. – 28. heinäkuuta 2016. Vapaaehtoisvoimin toteutettavalle leirille osallistuu leiriläisiä yli 45 eri maasta.Sisupartiolaiset vahvasti mukana

Sisupartiolaisia ovat partiolaiset, jotka tarvitsevat harrastuksessaan erityistä tukea vamman, pitkäaikaissairauden tai muun ominaisuuden takia. Tämä takia sisutoiminnassa on mukana enemmän ohjaajia kuin muissa ryhmissä.

Sisupartiossa on sama päämäärä kuin koko partioliikkeellä: kasvattaa partiolaisista vastuuntuntoisia ja itsenäisesti ajattelevia yhteiskunnan jäseniä. Sisutoiminnassa pätee sama partiohenki kuin muussakin partiotoiminnassa.


Sisupartiotoimintaa 60 lippukunnassa

Suomessa on tällä hetkellä noin 450 sisupartiolaista. Toimintaa on noin 60 lippukunnassa, joista kaksi on varsinaisia sisulippukuntia. Sisulippukunnassa kaikki ryhmän toimintaan osallistuvat partiolaiset ovat sisuja ja heitä tukee tarvittava määrä ohjaajia. Sisupartiota voi harrastaa ympäri Suomea.

Kesän suurleirillä Roihulla sisut asuvat omien lippukuntiensa mukana leirilippukunnissa. Aikuiset sisut voivat halutessaan toimia pesteissä eli olla leirillä töissä.

 

Malike kouluttaa leirin vastuuhenkilöitä

Esteettömyys on yksi Roihun tärkeistä arvoista. Esteettömän leirisuunnittelun lisäksi tätä mahdollistavat esimerkiksi erilaiset leiriläisten käytössä olevat toimintavälineet ja leirillä mukana olevat avustajat.

Malike on kouluttanut partion vastuuhenkilöitä leiriä varten. Kaksi Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutusta on jo pidetty ja kevään/alkukesän aikana on tulossa lisää koulutuksia partiolaisille.Tule mukaan

Jos et vielä kuulu partioon, on sinulla silti mahdollisuus osallistua Roihulle. Ilmoittautuminen päättyy 24.4.2016. Ota yhteyttä lähimpään partiolippukuntaasi ja tule kokemaan Roihu. Partio kuuluu kaikille.


Lisätietoja
www.roihu2016.fi
www.partio.fi

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on 
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1725

 


Hippocampe toimii myös metsäpolulla.
   

 
Takaisin