Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

25.2.2016
Sexpo kouluttaa seksuaalineuvojia erityistä tukea tarvitseville ihmisille
 

Sexpo on käynnistänyt koulutuksen, josta valmistuu vuoden päästä seksuaalineuvonnan ammattilaisia erityistä tukea tarvitsevien ihmisten avuksi.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalojen työntekijöille suunnatussa koulutuksessa keskitytään vammaisuuden kirjoon kuten kehitysvammaisuuteen, neurologisiin ongelmiin ja pitkäaikaissairauksiin. Erityisen tuen tarpeen huomioiva seksuaalineuvonta on tärkeä lisä seksuaaliterveyspalveluihin.

-Vammaisen ihmisen oikeudesta yksilölliseen seksuaalisuuteen ja oikeaan tietoon puhutaan yhä liian vähän. Tarvitsemme sosiaali- ja terveysalan kentälle ammattilaisia, jotka ymmärtävät seksuaalisen hyvinvoinnin merkityksen osana jokaisen ihmisen elämää ja jotka osaavat vastata erityistä tukea tarvitsevien ihmisten kysymyksiin, kouluttajana toimiva Riitta Harju kertoo.

Asiakaslähtöisellä, vuorovaikutukseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen keskittyvällä seksuaalineuvonnalla on tärkeä rooli osana kokonaisvaltaista terveyden edistämistä. Vaikka seksuaaliterveyspalveluiden saatavuus ja laatu ovat Suomessa viime vuosina kohentuneet, vammaisten pääsy palveluihin on yhä vaikeaa. Erityistä tukea tarvitsevien ihmisten seksuaalioikeudet jäävät Suomessa vielä usein toteutumatta.

Lisätiedot:
Sexpo-säätiö

 

Sexpo-säätiö

on vuonna 1969 perustettu seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö. Koulutamme seksuaalineuvojia, -terapeutteja ja -kasvattajia sekä ylläpidämme seksuaalineuvontaa, johon tulee tuhansia yhteydenottoja vuosittain.

Pyrimme siihen, että jokainen voisi toteuttaa seksuaalisuuttaan tyydyttävästi ja tasapainoisesti. Edistämme seksuaalisen vapauden, tasa-arvon ja seksuaalioikeuksien toteutumista sekä rakennamme avointa ja myönteistä seksuaalikulttuuria. Kannatamme moniarvoista yhteiskuntaa, jossa seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhteiden moninaisuus saa kukoistaa.

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on 
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1724

   

 
Takaisin