Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

24.2.2016
Kettukin vuoden taiteilija 2016 on Pasi Soukkala Mäntästä
 

Mänttäläinen Pasi Soukkala on valittu Kettukin Vuoden 2016 taiteilijaksi. Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki KETTUKI ry nimittää vuosittain Kettukin Vuoden taiteilijan avoimen hakumenettelyn kautta.

- Vuoden taiteilijaksi tuli 17 hakemusta, Kettukin toiminnanjohtaja Päivi Lilja kertoo.

Pasi Soukkalan valitsi Vuoden taiteilijaksi ehdokkaiden joukosta taidekuraattori, galleristi Veikko Halmetoja. Vuoden taiteilijoita on valittu vuodesta 2004 saakka.

 

Itseoppinut mänttäläinen

Pasi Soukkala (s.1963) on itseoppinut taiteilija, joka tekee taidetta aina, kun se vain on mahdollista. Hänen töitään on ollut esillä useissa yhteis- ja yksityisnäyttelyissä Mäntän seudulla ja hän on ollut Mäntän taideseuran jäsen vuodesta 1993. Taideseuran kanssa hän on muun muassa käynyt tutustumassa Mäntän uuteen Göstan paviljonki -taidemuseoon. 

Pasi Soukkala käy työtoiminnassa Satakielen toimintakeskuksessa, jossa hän tekee monenlaisia alihankintatöitä.
- Piirrän toimintakeskuksessakin, työsalin pöydällä. Kesällä piirrän ulkona, varjossa, etteivät värit sula, Pasi Soukkala kertoo.

Vuoden taiteilija -tiedotteessa kerrotaan, miten Pasi Soukkalan piirrosjälki on omaleimainen ja perustuu viivan tasaiseen rytmiin. Pienet väripinnat ovat kuin mosaiikkia. Hän on yksi omaleimaisimpia piirtäen työskenteleviä suomalaisia taiteilijoita.

Pasi Soukkalan yksityisnäyttely nähdään ARTag Galleryssa Helsingissä lokakuussa 2016.
- Mulla on syksyllä oma taidenäyttely, pidetään avajaiset ja päälle juodaan avajaiskahvit, Pasi kertoo innostuneena.
- Ehkä jopa kakkukahvit, lupailee näyttelyn kuratoiva Veikko Halmetoja taiteilijalle.

Vuonna 2016 Kettukin Vuoden taiteilija tulee saamaan ensimmäistä kertaa stipendin. Assi ja Erkki Liikanen ovat lahjoittaneet Kansan Sivistysrahaston nimikkorahastonsa kautta 1000 euron stipendin Vuoden taiteilijalle myönnettäväksi. Mesenaattipariskunta haluaa nähdä erityisryhmien taiteen yhdenvertaisena muun taiteen rinnalla.

Pasi Soukkala
14. - 30.10.2016
ARTag Gallery

 

Kettukin vuoden taiteilijat: Tuomas Korhonen (2004), Tuula Rantanen (2005), Kirsi Mikkonen (2006), Paul Gustafsson (2007), Jack Heiskanen (2008), Kenneth Rasmussen, Tanska (2009), Matti Rauhaniemi (2010), Jukka-Pekka Levy (2011), Miia Ruohonen (2012), Omapolku ry, puupiirrosgrafiikan ryhmä (2013), Tiina Elina Nurminen (2014), Harri Blomberg (2015) ja Pasi Soukkala (2016).

 

Erityistaide

Erityistaide, eli erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taide, on taidetoiminnan ala, jota ei nimensä mukaisesti olisi ilman erityistä tukea. Erityistaiteen alaan kuuluu kehitysvammaisten, autismin kirjon henkilöiden sekä laaja-alaisia oppimishäiriöitä omaavien henkilöiden taidetoiminta. Kansainvälisesti erityistaide lukeutuu outsider-taiteen kentälle.

Vuonna 2002 perustettu Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki KETTUKI ry toimii erityistaiteen kentän edunvalvojana ja erityistaiteen alan valtakunnallisena asiantuntijaverkostona. Kettuki edustaa kaikkia erityistä tukea tarvitsevia taiteen tekijöitä Suomessa. Osallisuus taiteessa ja kulttuurissa on jokaisen oikeus. Kettukin päämääränä on yhdenvertainen taide.

Lisätietoja Kettukin sivulla
http://kettuki.fi/

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on 
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1721


Pasi Soukkala ja Veikko Halmetoja. Halmetoja valitsi Kettukin Vuoden taiteilijan ja myös kuratoi tämän näyttelyn syksyllä 2016.


Erkki ja Assi Liikanen lahjoittivat stipendin Kettukin Vuoden taiteilijalle myönnettäväksi. Pasi Soukkala on ensimmäinen stipendin saaja.

 


Pasi Soukkala ja äiti-Eila tutkivat Vuoden taiteilija -kunniakirjaa. Kuvat JT.

   

 
Takaisin