Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

8.2.2016
Kela päivitti selkokieliset esitteensä
 

Kelan esitteet Koti ja perhe, Terveys ja kuntoutus, Eläkkeelle ja Työttömyys on uusittu. Niitä jaetaan Kelan palvelupisteissä ja myös monien yhteistyökumppaneiden tiloissa.

Esitteet julkaistaan joka vuosi selkosuomeksi ja -ruotsiksi. Viroksi, englanniksi, venäjäksi ja saameksi ne päivitetään taas ensi vuonna. Esitteissä kerrotaan etuuksien pääpiirteet, joten niitä voi käyttää pitkään. Uusimmat muutokset ja tämän vuoden euromäärät saa mm. kela.fistä.

Kaikki esitteet julkaistaan myös pdf-muodossa kela.fissä.

Esitteistä Muutto Suomeen ja Suomesta ulkomaille tilataan erikseen Kelan lomakevarastosta (lomakevarasto@kela.fi). Myöhemmin keväällä päivitetään vielä Opiskelu ja asevelvollisuus -esite.

 

Selkokielestä on hyötyä

Moni asiakas kaipaa yhä paperille painettua selkokielistä esitettä, vaikka valtaosa löytääkin tarvitsemansa tiedot netistä ja käyttää asiointipalvelua verkossa.

Selkoesitteistä hyötyvät etenkin henkilöt, joilla on kielellisen hahmottamisen vaikeuksia. Heidän lisäkseen esitteitä käyttävät ne maahanmuuttajat, jotka osaavat vasta jonkin verran suomea tai ruotsia.

 

Tilaukset Kelalta

Jos tarvitset esitteitä, tilaa niitä Kelan lomakevarastosta: lomakevarasto@kela.fi. Pienin lähetettävä määrä on 50 kpl/esite.

 

Tutustu esitteisiin netissä:

Koti ja perhe. Lapsiperheen etuudet ja asumisen tuet

Terveys ja kuntoutus. Sairauteen liittyvät korvaukset ja päivärahat sekä kuntoutus- ja vammaisetuudet

Työttömyys. Työttömyysajan tuet

Eläkkeelle. Eläketurva, asumisen tuki ja hoitotuki

Muutto Suomeen tai Suomesta ulkomaille. Miten pääset Suomen sosiaaliturvaan ja mitä tapahtuu kun muutat ulkomaille?

Opiskelu. Opiskelijan tuet ja asevelvollisen avustukset (2015)

 

 

 
   

 
Takaisin