Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

1.2.2016
Haku Valtti-ohjelmaan on alkanut
 

Valtti-ohjelma on Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n pilotti, jonka avulla pyritään löytämään erityistä tukea tarvitseville lapsille liikuntaharrastus.


Erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille

Valtti-ohjelmassa testataan mallia, jossa henkilökohtainen vammaisliikunnan konsultti tai ohjaaja eli Valtti toimii harrastuksen pariin saattajana erityistä tukea tarvitsevalle lapselle tai nuorelle. Valtti-ohjelmaan voivat hakea mukaan 6 – 23-vuotiaat erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret.

Valtit puolestaan ovat vammaisliikunnasta kiinnostuneita liikunnan-, kasvatuksen-, kuntoutuksen tai sosiaalialan opiskelijoita.

Haku sekä Valtti-ohjelmaan osallistuville lapsille ja nuorille, että Valtiksi haluaville opiskelijoille on auki 1.2. – 31.3.2016.

Valtti toimii ohjattavansa liikuntakaverina, ohjaajana, tukihenkilönä ja konsulttina 4 – 6 viikon kokeilujakson ajan. Kokeilujakso toteutetaan syksyllä 2016. 

 

Tunnetko hyvän liikuntaseuran?

Seuroilla on hyvä mahdollisuus saada itselleen uusia harrastajia ja jäseniä päivittämällä tietonsa Löydä oma seura -rekisteriin VAU:n sivuille. Tällöin myös Valtit löytävät paikkakuntansa vammaisliikunnan tarjonnan helposti ja pystyvät tarjoamaan valttiohjattavalleen liikuntakokemuksia juuri teidän lajistanne.

Seuran saa lisättyä rekisteriin ilmoittamalla seuran tiedot (nimi, paikkakunta, lajit, yhteyshenkilö, nettisivut) VAU:n tiedottajalle Lauri Jaakkolalle: lauri.jaakkola@vammaisurheilu.fi


Valtti

Valtti-mallia kokeillaan vuoden 2016 aikana vähintään 14 paikkakunnalla yhteistyössä ammattikorkeakoulujen, yliopistojen ja liikunnan koulutuskeskusten kanssa. Ohjelma on osa EU:n tuella toimivaa kolmivuotista (2015 – 2017) SEDY-hanketta, jolla pyritään saamaan nykyistä useampia vammaisia lapsia ja nuoria mukaan vapaa-ajan liikuntaan.

 

Lisätietoa Valtista:
www.vammaisurheilu.fi/ajankohtaista/valtti

Haluan oman Valtin -hakulomake

Ilmoittaudun Valtiksi -lomake

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on:
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1704

 

Valtti liikuttaa!
Kuva VAU ry.

 

 

 
Takaisin