Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

29.1.2016
Erityinen sisaruus -keskustelut jatkuvat Oulussa
 

Seuraava sisarusten keskustelutilaisuus järjestetään 18.2 Oulussa osoitteessa Kansakatu 53, kello 18 - 20, (kokoustila Resiina, 1.krs).

Tilaisuudet on suunnattu 15 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille pitkäaikaissairaiden tai vammaisten henkilöiden sisaruksille. Erityinen sisaruus on keskustelujen keskiössä: vamman tai sairauden diagnoosilla ei ole väliä.

Keskusteluja järjestetään Helsingissä, Kuopiossa ja Oulussa kullakin paikkakunnalla yhteensä kuusi vuosina 2015 – 2017.

 

Osallistujien kokemukset sisaruudesta

Keskustelutilaisuuden tarkoituksena on nostaa esiin osallistujien kokemuksia sisaruudesta ja sen erityisyydestä. Jokaisella kerralla on oma keskusteluteemansa. 

Keskustelujen pohjalta kirjoitetaan julkaisu ja esiin tulleita kokemuksia käytetään Erityinen sisaruus -nettisivuilla. Keskusteluryhmissä on 2 – 6 erityisen sisaruuden kokenutta henkilöä sekä kaksi projektin työntekijää. Kesto on noin kaksi tuntia.

Tilaisuuksiin on mahdollista osallistua vain kerran tai tulla vaikka kaikkiin kuuteen! Osallistumisesta ei makseta palkkiota, mutta matkat korvataan ja paikalla on pientä purtavaa tarjolla.

Ota yhteyttä!

Pia Henttonen
Kehitysvammaisten Tukiliitto ry
p. 0207 718 325
pia.henttonen@kvtl.fi

Milla Bergman
Erityinen sisaruus -projekti
p. 044 7438020
milla.bergman@rinnekoti.fi

Erityinen sisaruus -projekti

Sisarusten teemalliset keskustelut ovat osa Erityinen sisaruus – projektia, joka on Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama projekti vuosille 2015 – 2017. Projektin tavoitteena on, että pitkäaikaissairaiden ja vammaisten lasten ja nuorten sisarusten kanssa toimivat aikuiset (läheiset ja ammattilaiset) tuntevat erityiseen sisaruuteen liittyvät haasteet ja osaavat entistä paremmin tunnistaa sisarusten tarpeita, tukea heitä ja tarjota heille tietoa.

Projekti toteutetaan Rinnekoti-säätiön Norio-keskuksen, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n, Sylva ry:n ja Tatu ry:n yhteistyöprojektina.

Lue lisää:
www.erityinensisaruus.fi

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1706

 

asiasanat: sisaruus, sisarus, sisar, sisko, veli, erityissisaruus, erityinen sisaruus, kehitysvamma, kehitysvammaisuus, vammaisuus, vammainen, erityinen sisaruus

 

 

 


Tukiliiton julkaisema
Verraton sisaruus -opas sopii
kaikenikäisten kehitysvammaisten
ihmisten sisaruksille.
Oppaan voi ladata pdf-muodossa tästä linkistä:

Verraton sisaruus.pdf

   

 
Takaisin