Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

26.1.2016
Vammaiset naiset kohtaavat väkivaltaa enemmän kuin muut
 

Väkivallasta, jonka kohteena on vammainen tai pitkäaikaissairas nainen, ei juuri puhuta. Väkivaltaa ei tunnisteta eikä sen olemassaoloa haluta myöntää. Juuri näistä syistä väkivallasta pitää puhua.

Toisin kuin yleisesti luullaan, vamma tai sairaus ei suojele sinua väkivallalta vaan pikemminkin päinvastoin. Vammaisena naisena riskisi kohdata väkivaltaa Suomessa on 2 - 4 kertaa suurempi kuin vammattomilla naisilla. Mitä enemmän vamma tai sairaus vaikuttaa toimintakykyysi, sitä vähemmän sinulla on mahdollisuuksia vaikuttaa väkivaltatilanteeseen tai puolustautua.

Jokaisella vammaisella naisella on oikeus omaan tilaan, jonka voi halutessaan itse sulkea.

Naisten linja tarjoaa apua apua myös vammaisille ja pitkäaikaissairaille naisille, jotka kohtaavat väkivaltaa. Lisätietoja löydät sivulta:
www.naistenlinja.fi

Naisten Linjan Uusien toimintojen ohjausryhmä ja Invalidiliiton naistyöryhmä ovat yhdessä laatineet testin, jonka avulla voi miettiä kohtaako elämässään väkivaltaa juuri nyt. Löydät testin netistä yllä kerrotun linkin kautta.

Voit myös soittaa Naisten linjan iltäpäivystykseen. Päivystys alkaa 9.2.2016.


NAISTEN LINJAN ILTAPÄIVÄPÄIVYSTYS
ALKAA 9.2.2016 numerossa 0800 02400
tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12 - 15

Iltapäiväpäivystys on tarkoitettu naisille, joiden on ehkä muita naisia vaikeampaa saada keskusteluapua ja muuta tukea, jos he kohtaavat elämässään väkivaltaa. Soittaa voi, vaikka vasta epäilee, että kokee väkivaltaa tai sen uhkaa. Iltapäivisin puhelimeen vastaa ammattilainen. Soittaminen on maksutonta, luottamuksellista ja anonyymia.

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on:
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1700

 
   

 
Takaisin