Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

21.1.2011
Suomi mukana uudessa kehitysvammaisten nuorisoprojektissa
 

Suomessa on maaliskuusta 2010 lähtien harrastettu aivan uudentyyppistä urheilua: Unified-koripalloa, jossa kehitysvammaiset ja vammattomat nuoret muodostavat joukkueen yhdessä.

- Unified-toiminnassa on urheilun lisäksi kyse laajemmasta yhteiskunnallisesta integraatiosta ja kehitysvammaisten aseman parantamisesta, projektikoordinaattori Anu Lönnrot sanoo.

Laji rantautui Suomeen Euroopan komission tukeman Unified-koripallon nuorisoprojektin myötä. Tavoitteena on innostaa seuroja perustamaan Unified-koripallojoukkueita ja järjestää paikallisia, kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja. Suomen lisäksi projektiin osallistuu yhdeksän maata.

Suomessa toimii tällä hetkellä neljä Unified-joukkuetta, joissa pelaa sekä kehitysvammaisia että vammattomia nuoria.

Unified-koripallo on Special Olympics -nimisen maailmanlaajuisen kehitysvammaisten liikuntaa ja urheilua tukevan organisaation oma laji.
Suomen nuorisoprojektia koordinoi Special Olympics Finland, joka on osa Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:tä.

Laji on mukana Your Move -suurtapahtumassa, joka kokoaa 13-19-vuotiaat urheilemaan ja kokeilemaan uusia lajeja 27.5–1.6.2011 Helsingin Olympiastadionin ympäristöön.

Unified-koripalloon voi tutustua myös tulevana viikonloppuna Vantaalla, kun Ricoh-koripalloturnauksen yhteydessä järjestetään Special Olympics Unified -turnaus.
Unified-ottelut pelataan lauantaina 22.1 kello 8,
11.45 ja 15.30 Kivimäen ja Laajavuoren kouluilla Länsi-Vantaalla.

Lisätietoja:
Anu Lönnrot
Projektikoordinaattori
Suomen vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry.
040 8143393


 
Takaisin