Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

13.1.2016
Luetaan ääneen selkokirjaa -kampanja tuo lukuiloa vammais- ja vanhustyöhön
 

Kehitysvammaliiton Selkokeskus on käynnistänyt Luetaan ääneen selkokirjaa -kampanjan, johon haastetaan mukaan vammais- ja vanhustyön yksiköitä sekä kirjastoja ympäri Suomea.

Kampanja huipentuu 24.2.2016 Maailman ääneen lukemisen teemapäivään, jota vietetään jo yli 100 maassa ympäri maailmaa.

Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio. Rouva Haukio toteuttaa lukuhetken Maailman ääneen lukemisen päivänä 24.2. Kampanjan lukuilon lähettiläinä toimivat Ylen TV-uutisten uutisankkuri Marjukka Havumäki sekä selkokirjailijat Markus Hotakainen ja Satu Leisko.

Luetaan ääneen selkokirjaa -kampanja tuo lukuiloa ja -elämyksiä kehitysvammaisille, iäkkäille ja muistisairaille ihmisille, joille yleiskielisen kirjan lukeminen tai ymmärtäminen on hankalaa. Kampanjan tarkoituksena on edistää ääneen lukemista ja selkokielistä kirjallisuutta vammais- ja vanhustyön arjessa toimintakeskuksissa ja ryhmäkodeissa.


Lukituki-hanke

Luetaan ääneen selkokirjaa -kampanja on Selkokeskuksen Lukutuki-hankkeen päätöstapahtuma. Selkokeskus ja LL-center ovat kouluttaneet Lukutuki–Läsombud-hankkeessa (2013 – 2015) lukutueksi toimintakeskusten ja asumispalveluyksiköiden työntekijöitä. Lukutuella tarkoitetaan vammais- tai vanhustyön työntekijää, jonka yhtenä työtehtävänä on auttaa asiakkaita lukemisessa ja järjestää lukuhetkiä.

Kampanja Selkokeskuksen kotisivuilla:
http://papunet.net/selkokeskus/selkokeskus/luetaan-aaneen-selkokirjaa-kampanja/

Kampanja Selkokeskuksen Facebookissa:
www.facebook.com/selkokeskus

Twitter: #luetaanselkokirjaa

 

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on:
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1690

Nina Mälkiän kirjoittamia selkokirjoja.


   

 
Takaisin