Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

5.1.2016
Kehitysvammaisten asumisen kehittäminen jatkuu
 

Suomen hallitus päätti vuodenvaiheessa, että 60 valtioneuvostotasoisen strategian linjausten voimassaolo päättyi  31.12.2015. Voimaan jäi 67 linjausta ja yksi niistä on ”Valtioneuvoston periaatepäätös kehitysvammaisten henkilöiden yksilöllisen asumisen ja palvelujen turvaamisesta”. Strateginen linjaus on vuodelta 2012.

Linjauksen taustalla on valtioneuvoston aiemmin (21.1.2010) tekemä periaatepäätös ohjelmasta kehitysvammaisten asumisen ja siihen liittyvien palvelujen järjestämiseksi.  

Päämääränä on, että vuoden 2020 jälkeen kukaan ei asu laitoksessa. Linjauksessa todetaan, että laitosasumisen lakkauttaminen edellyttää, että laitoshoitoa korvaavia yksilöllisiä palveluja on olemassa kunnissa. Keskeisiä periaatteita ovat myös tietoisuuden lisääminen vammaisten henkilöiden perus- ja ihmisoikeuksisista sekä hallinnonalojen välinen yhteistyö.

Periaatepäätöksellä hallitus sitoutuu jatkamaan kehitysvammahuollon rakennemuutosta ja kehittämään palveluja, jotka mahdollistavat myös vaikeimmin vammaisten henkilöiden asumisen lähiyhteisössä.

Valtioneuvoston periaatepäätös
kehitysvammaisten henkilöiden
yksilöllisen asumisen ja palvelujen turvaamisesta
on netissä sivulla:
https://www.julkari.fi/handle/10024/112513

 

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on:
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1683

 
   

 
Takaisin