Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

16.12.2015
Lääkekorvauksiin uusi 50 euron alkuomavastuu
 

Vuoden 2016 alusta alkaen lääkärin määräämistä, Kelan korvaamista lääkkeistä saa sairausvakuutuslain mukaisen korvauksen vasta, kun lääkekustannukset ylittävät alkuomavastuun.

Alkuomavastuu tarkoittaa sitä, että asiakas maksaa korvattavat reseptilääkkeensä 50 euroon asti kokonaan itse.  Kun korvattavien lääkkeiden ostot ovat ylittäneet 50 euron alkuomavastuun, Kela alkaa maksaa osan korvattavan lääkkeen hinnasta.

Lääkekulujen vuosiomavastuu eli niin sanottu lääkekatto laskee hieman tämän vuotisesta ja on ensi vuonna 610,37 euroa. Lääkekattoon lasketaan mukaan alkuomavastuu ja kaikki korvattavista lääkkeistä maksetut omavastuut. Lääkekaton ylityttyä asiakas maksaa korvattavasta lääkkeestä nykyisen 1,50 euron sijasta 2,50 euron omavastuun asiointikertaa kohden.Kuluja ei tarvitse seurata itse

Asiakkaan ei tarvitse itse huolehtia lääkekulujensa seuraamisesta. Tieto alkuomavastuun ja vuosiomavastuun täyttymisestä päivittyy apteekkien ja Kelan tietojärjestelmiin reaaliaikaisesti. 

Asiakas voi myös itse seurata alkuomavastuun ja lääkekaton täyttymistä Kelan asiointipalvelussa, johon kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelu on osoitteessa kela.fi/asiointi. 

Lähde: Suomen Apteekkariliitto, STT

 

Muita muutoksia vuoden 2016 alussa

Takuueläke nousee 20 eurolla

Takuueläke nousee. Vuoden alusta tehtävä tasokorotus nostaa täyden takuueläkkeen määrän 766,85 euroon kuukaudessa.
Lisätietoja:
www.stm.fiSosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut kallistuvat

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen enimmäismääriä korotetaan vuodenvaihteessa. Indeksiin sidotut korotukset ovat noin 1,74 - 1,78 prosenttia. Lisätietoja
www.stm.fi


Työkyvyttömyyseläkeläinen saa ansaita vähemmän

Jos työskentelet työkyvyttömyyseläkkeellä tai kuntoutustuen aikana, huomaa, että ansioraja pienenee 2,73 euroa kuussa vuonna 2016. Jos palkka on ensi vuonna enintään 743,84 euroa kuussa, eläkkeen maksamista ei tarvitse keskeyttää. Lisätietoja työkyvyttömyyseläkkeestä:
www.kela.fi/tyokyky-heikentynyt_tyokyvyttomyyselake

ja

www.kela.fi/tyokyvyttomyyselake_tyonteko-elakkeella

 

Lisätietoja muutoksista

Kaikki Kelan etuuksien muutokset
ovat Kelan sivulla osoitteessa
http://www.kela.fi/ajankohtaista-henkiloasiakkaat/-/asset_publisher/kg5xtoqDw6Wf/content/muutoksia-kelan-etuuksiin-vuonna-2016

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on:
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1673

   

 
Takaisin