Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

14.12.2015
Euroopan unionin Vammaiskortti Suomeen
 

Euroopan komissio on myöntänyt rahoituksen EU:n Vammaiskortin (European Disability Card) toimeenpanemiseksi Suomessa. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö koordinoi ensi helmikuussa alkavaa monen tahon yhteistyöhanketta.

Euroopan komissio on myöntänyt rahoituksen Euroopan unionin Vammaiskortin (European Disability Card) toimeenpanemiseksi Suomessa. Vammaiskortin tavoitteena on vammaisten ihmisten yhdenvertaisuuden, osallisuuden ja liikkuvuuden lisääminen Euroopassa.

Vammaiskortin avulla vammaiset ihmiset voivat Suomessa ja muissa EU-maissa todentaa vammaisuutensa. Kortin haltija saa erilaisia etuja julkisissa kulkuneuvoissa ja kulttuuritapahtumissa.

Monet palveluntarjoajat haluavat edistää vammaisten ihmisten osallistumista tarjoamalla heille etuuksia tai sallimassa avustajan tai saattajan maksuttoman osallistumisen. Käytännöt vaihtelevat kuitenkin alueellisesti, ja tilanne voi olla palveluntuottajille ja vammaisille ihmisille sekava. Vammaiskortin myötä asia selkiintyy sekä valtakunnallisesti että EU:n tasolla.

Hanke alkaa helmikuussa 2016 ja päättyy elokuussa 2017, ja sitä koordinoi Kehitysvammaisten Palvelusäätiö. Yhteistyökumppaneita ovat Jaatinen - vammaisperheiden monitoimikeskus, Aivoliitto, Kuurojen liitto, Kuuloliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Uudenmaan Tukipiiri ja Sosiaali- ja terveysministeriö, joka myös rahoittaa hanketta. Kortti on jaossa Suomessa alustavan arvion mukaan vuoden 2017 loppupuolella. Kortin jakelijana tulee toimimaan Kela.

Lisätietoja
Petra Tiihonen
projektitoiminnan päällikkö
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö
puh. 0207 713 528
petra.tiihonen@kvps.fi

Tämä uutinen koottu Kehitysvammaisten Palvelusäätiön ajankohtaisuutisesta:
www.kvps.fi/blogit/ajankohtaista/euroopan-unionin-vammaiskortti-suomeen


Aihetta on aiemmin käsitelty Tukiliiton ajankohtaisissa:
Euroopan komissio ehdottaa yhtenäistä vammaiskorttia koko EU:n alueelle  (17.5.2013)
Kysely: Tarvitaanko Suomeen vammaiskortti? (6.11.2013)

 

Vammaiskortista muualla:
Jaatinen: Eurooppalainen vammaiskortti (European Disability Card)
YLE: Vammaiskortin puuttuminen johtaa nöyryyttäviin tilanteisiin (10.2.2015)

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on:
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1668


Suomessa on toistaiseksi yksi valtakunnallinen vammaisuudesta todistava kortti. Näkövammaiskortti todistaa haltijansa näkövammaisuuden. (Kuva NKL)
   

 
Takaisin