Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

27.11.2015
Kynnys ry:n kulttuuripalkinto Vimma Pertti Kurikan Nimipäiville
 

Kynnys ry on myöntänyt järjestyksessään seitsemännen vammaiskulttuuripalkinto VIMMAN Pertti Kurikan Nimipäivät -punkyhtyeelle. Palkintoon kuuluu Tukilinja-lehden myöntämä 5 000 euron suuruinen työskentelyapuraha. 

Raadin mukaan Pertti Kurikan Nimipäivät oli tänä vuonna ylittämätön sekä tasa-arvoa korostavan sanomansa että Euroviisu-edustuksen tuoman positiivisen näkyvyyden myötä. PKN on jo vuodesta 2009 murtanut raja-aitoja luomalla kehitysvammaisten muusikoiden voimin erinomaista punk-musiikkia, jonka sanoitukset ovat yhteiskunnallisesti kantaaottavia lajin parhaiden perinteiden mukaisesti.

Ensimmäisenä kehitysvammaisten bändinä, joka on lyönyt itsensä läpi suurilla estradeilla, se on vaikuttanut voimallisesti vammaisten ja erityisesti kehitysvammaisten ihmisten asemaan suomalaisessa mediassa ja yhteiskunnassa. Musiikin ohella bändi on valloittanut myös valkokankaan kansainvälistä menestystä saaneella dokumenttielokuvalla Kovasikajuttu. Vimma-raati kiittää PKN:ää sen tähänastisesta panoksesta ja haluaa kannustaa yhteen jäseniä jatkamaan musiikin parissa ja muissa taiteellisissa projekteissa myös tulevaisuudessa. 

Raati myönsi Kunnia-Vimma -palkinnot tällä kerralla tanssitaiteen edustajille, tanssija Gunilla Sjövallille sekä tanssija Maija Karhuselle. Gunilla Sjövall on saavutettavan tanssin pioneeri, joka on ollut perustamassa ja vakiinnuttamassa kaikille saavutettavan Dance Ability -tanssimenetelmän tuloa Suomeen. Maija Karhunen on puolestaan nuoren polven ammattitanssija ja koreografi. Hänen usein kehollisuutta tutkivista teoksistaan tuorein, Maija Hirvasen kanssa yhteistyönä toteutettu Epic Failing sai kantaesityksensä uuden tanssin keskus Zodiakissa marraskuussa. 

Sekä Vimman että Kunnia-Vimman saajille tarjotaan mahdollisuus tuoda tuotantoaan esiin Kynnys-galleriassa sekä vammaispoliittista taidetta esittelevällä vuosittaisella Cross Over -festivaalilla Helsingissä. 

Kynnys ry on vammaisten ihmisoikeusjärjestö. Vimma-palkinto myönnetään vuosittain taiteen tekijälle, joka on käsitellyt vammaisuutta tuotannossaan uusista näkökulmista. Tavoitteena on palkita taidetta, joka on tuonut vammaisuuteen ja toimintarajoitteisiin liittyviä kysymyksiä yhteiskunnalliseen keskusteluun ja herättänyt laadullaan positiivista huomiota. Palkinto voidaan myöntää minkä tahansa taiteen lajin edustajalle.

Palkinto jaetaan 27.11.2015 KynnysKino -elokuvafestivaalin yhteydessä Kynnys ry:n Pantterisalissa.

Lisätietoja:
Sanni Purhonen, Kynnys
sanni.purhonen@kynnys.fi

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on:
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1649


Pertti Kurikka Tampereen Klubilla 2015. Kuva JT.
   

 
Takaisin