Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

11.11.2015
Monivuotinen tutkimushanke selvittää, miten taide lisää hyvinvointia
 

Taideyliopistossa käynnistyy syksyllä 2015 Suomen Akatemian rahoittama kuusivuotinen ARTSEQUAL-tutkimushanke. Monitieteinen hanke selvitetään, kuinka taide julkisena palveluna voi lisätä hyvinvointia sekä tuottaa yhteiskuntaan osallistuvaa ja luovaa kansalaisuutta.

Tutkimuksessa hahmotetaan taiteen yhteiskunnallisia vaikutuksia. Tavoitteena on esittää suosituksia poliittisen päätöksenteon tueksi ja taiteen uusien palvelujen vakiinnuttamiseksi.

Hankkeessa analysoidaan mm. kouluissa, taiteen perusopetuksessa, vanhuspalveluissa, monikulttuurisessa nuorisotyössä ja vankiloissa toteutettuja uudenlaisia taiteen ja taidekasvatuksen malleja sekä niiden hyvinvointivaikutuksia. Tutkimustiedon käyttäjät ovat mukana koko hankkeen elinkaaren ajan. Yhteistyötä tehdään hankkeen alusta saakka esimerkiksi peruskoulujen, taiteen perusopetusta antavien oppilaitosten, opetushallituksen, kuntien ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

ARTSEQUAL-tutkimushanketta ja esimerkkejä taiteen hyvinvointivaikutuksista esitellään hankkeen aloitustilaisuudessa lauantaina 14.11.2015 Musiikkitalossa Helsingissä valtakunnallisten Fisme-musiikkikasvatuspäivien yhteydessä.

Lisätietoja:
Taideyliopisto

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1638

Kettukin Vuoden 2015 taiteilija
Harri Blomberg: Suuri ihminen
ottaa koko kansan puhutteluun.Kettukin Vuoden 2015 taiteilija
Harri Blomberg: HPKn nuori
poikakaveri asettuu mun puolelle puolustamaan katsomaan
ettei Kasperi tee mitään mulle.


   

 
Takaisin