Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

9.11.2015
Mä kaipaan omaa kaveria -keräys käynnistyy
 

 

Tänään 9.11. käynnistyy Tukiliiton Mä kaipaan omaa kaveria -keräys. Se tavoitteena on vahvistaa Best Buddies -kaveritoimintaa, jotta mahdollisimman moni nuori saisi oman kaverin. 

Kampanjasivustolle kohtaamut.fi kootuista tarinoista välittyy kaveritoiminnan merkitys. Yksinäisyys tuntuu pahalta, jokainen tarvitsee omaa kaveria. Myös kaverinsa jo löytäneet kertovat sivustolla ystävyyden merkityksestä. Oman tarinansa kertoo Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne, joka löysi oman parhaan kaverinsa Tennesseestä.

Kampanjan tärkein näyttämö tulee olemaan sosiaalinen media. Aiomme tulevien kolmen viikon aikana jakaa joka päivä tarinoita ja tietoa, kuvia ja videoita Tukiliiton sosiaalisen median alustoilla, Facebookissa ja Twitterissä, sekä Best Buddies Finlandin -tilillä Instagramissa. Toivomme, että viestimme leviäisi, ja siihen pyydämme apua kaikilta.

Best Buddies rakentaa yhteistä maailmaa

Kehitysvammaisilla ihmisillä on usein elämässään ihmisiä – muita kehitysvammaisia ihmisiä ja erilaisia ammattilaisia. Liian monelta kuitenkin puuttuu sellainen ikioma kaveri, jonka kanssa voisi tehdä ihan tavallisia, mukavia, omia ja kaikkien yhteisiä juttuja. 

Kehitysvammaisten Tukiliiton Best Buddies -kaveritoiminta tukee vammaisten ja vammattomien ihmisten vapaaehtoista, tasavertaista kaveruutta. Samalla se rakentaa vammaisten ja vammattomien yhteistä, jaettua maailmaa.

Lisätietoa: www.kvtl.fi/fi/best-buddies/

Tai katso Youtube-video: youtu.be/CBo8-p4jLJ0?list=PLDDCBF17F17B52412

Kaveritoiminnan rakentaminen vaatii työtä ja varoja tarvitaan työntekijöiden palkkaukseen. Tällä hetkellä toimintaa on Suomessa Tampereen, Jyväskylän ja Oulun seuduilla. 

Toiminnan juuret ovat Yhdysvalloissa. Eunice Kennedy Shriver perusti Special Olympics -liikkeen ja hänen poikansa Anthony Shriver puolestaan käynnisti Best Buddies -toiminnan. Molemmat ovat sittemmin levinneet kaikkiin maanosiin, hyvin monenlaisiin kulttuureihin.  

Kohtaamut Koskarissa

Tervetuloa keräyskampanjan vauhdittamistilaisuuteen #kohtaamut Koskarissa. Perjantaina 13.11. klo 16–18 Tampereen Koskikeskuksen keskusaukiolla kerrotaan tositarinoita yksinäisyydestä ja kaveruuden voimasta. Tilaisuudessa saa maailmanensi-iltansa Taideverstas Wärjäämön Kohtaa mut -versio esityksestä ’Kädenojennus’.

Mukana menossa ovat Tukiliiton lisäksi Taideverstas Wärjäämö ja Tampereen ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoita. 

Voit myös ottaa kuvan itsestäsi ja kaveristasi Best Buddiesin -hahmoina ja jakaa kuvan sosiaalisessa mediassa. #kohtaamut #bestbuddiesfinland

Tule mukaan ja tuo kaverisikin!

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1635

 
   

 
Takaisin