Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

27.10.2015
Tikoteekin uutiskirjeessä käsitellään itsemääräämiskyvyn tukemista
 

Tikoteekin tuoreessa uutiskirjeessä käsitellään itsemääräämiskyvyn arvioimista ja tukemista. Paljon tukea tarvitsevien ihmisten itsemääräämisen tukeminen on ryhmätyötä, johon koko lähiympäristö, henkilö itse mukaan lukien, osallistuu. Lähiympäristön on syytä säännöllisesti pohtia omaa toimintaansa ja sitä, miten he mahdollistavat osallisuuden erilaisissa päätöksentekotilanteissa.

Uutiskirjeessä muistutetaan, että itsemääräämisen ja päätöksenteon tukeminen ei ole jotain, jota on tarpeen tehdä vain tietyissä ennalta sovituissa tilanteissa kuten palvelusuunnitelmakokouksissa, vaan kyse on jokapäiväisistä valinnoista ja niissä tukemisesta. Lakiesitys kehitysvammaisten erityishuoltosta edellyttää, että jokaisessa sosiaali- ja terveydenhuollon yksikössä suunnitellaan entistä paremmin, millaisin keinoin asiakkaiden itsemääräämistä tuetaan, vahvistetaan ja ylläpidetään.

Kirjoittaja Katja Burakoff on puhevammaisuuden ja vuorovaikutuksen asiantuntija. Lue koko teksti Tikoteekin tuoreessa uutiskirjeestä:
http://tikonen.fi/aiheet/puhevammaisuus/itsemaaraamiskyvyn-arviointi-ja-tukeminen/

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1623


Kommunikaation tukena.
Kuva Laura Vesa.

   

 
Takaisin