Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

15.9.2015
Erityinen sisaruus -keskustelutilaisuudet alkavat 15.10.2015, Oulu
 

Tervetuloa Erityinen sisaruus -keskustelutilaisuuteen
15.10.2015 Oulu
Kumppanuuskeskus, Isokatu 47
kokoustila Isoseppä

Tilaisuudet on suunnattu 15 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille pitkäaikaissairaiden tai vammaisten henkilöiden sisaruksille. Erityinen sisaruus on keskustelujen keskiössä: vamman tai sairauden diagnoosilla ei ole väliä. Keskusteluja järjestetään Helsingissä, Kuopiossa ja Oulussa kullakin paikkakunnalla yhteensä kuusi vuosina 2015 – 2017.

Keskustelutilaisuuden tarkoituksena on nostaa esiin osallistujien kokemuksia sisaruudesta ja sen erityisyydestä. Jokaisella kerralla on oma keskusteluteemansa. Keskustelujen pohjalta kirjoitetaan julkaisu ja esiin tulleita kokemuksia käytetään Erityinen sisaruus -nettisivuilla.

Keskusteluryhmissä on 2 – 6 erityisen sisaruuden kokenutta henkilöä sekä kaksi projektin työntekijää. Kesto on noin kaksi tuntia.

Tilaisuuksiin on mahdollista osallistua vain kerran tai tulla vaikka kaikkiin kuuteen!. Osallistumisesta ei makseta palkkiota, mutta matkat korvataan ja paikalla on pientä purtavaa tarjolla.

 

Erityinen sisaruus -projekti

Sisarusten teemalliset keskustelut ovat osa Erityinen sisaruus –projektia, joka on Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama projekti vuosille 2015 – 2017. Projektin tavoitteena on, että pitkäaikaissairaiden ja vammaisten lasten ja nuorten sisarusten kanssa toimivat aikuiset (läheiset ja ammattilaiset) tuntevat erityiseen sisaruuteen liittyvät haasteet ja osaavat entistä paremmin tunnistaa sisarusten tarpeita, tukea heitä ja tarjota heille tietoa.

Projekti toteutetaan Rinnekoti-säätiön Norio-keskuksen, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n, Sylva ry:n ja Tatu ry:n yhteistyöprojektina.

 

Ota yhteyttä!

 

Pia Henttonen
Kehitysvammaisten Tukiliitto ry
p. 0207 718 325
pia.henttonen@kvtl.fi

Milla Bergman
Erityinen sisaruus -projekti
p. 044 7438020
milla.bergman@rinnekoti.fi

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1587

 


Tukiliiton julkaisema
Verraton sisaruus -opas sopii
kaikenikäisten kehitysvammaisten
ihmisten sisaruksille.
Oppaan voi ladata pdf-muodossa tästä linkistä:

Verraton sisaruus.pdf

 
   

 
Takaisin