Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

14.9.2015
Koulut voivat hakea ministeriön erityisavustusta toimintavälineisiin
 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuosittain erityisavustusta tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin. Erityisavustus on mukana vuoden 2016 valtiovarainministeriön budjettiesityksessä ja todennäköisesti lukuvuoden 2016 - 2017 avustus tulee haettavaksi vuodenvaihteessa.

Lukuvuonna 2015 - 2016 painopistelueina oli maahanmuuttajaoppilaiden tukeminen, tyttöjen ja poikien välinen tasa-arvo, kodin ja koulun yhteistyö sekä koulupudokkuuden ja syrjäytymisen ehkäisy.


Avustusta toimintavälineisiin

Hankkimalla toimintavälineitä, joiden avulla liikuntavammaiset oppilaat pääsevät osallistumaan liikuntatunneilla ja välitunneilla, ehkäistään tehokkaasti syrjäytymistä ja edistetään tehokkaasti liikuntavammaisten osallistujien yhdenvertaista osallistumista.

Vaasassa Hietalahden koulussa erityisavustuksen avulla on saatu hankittua paljon erilaisia toimintavälineitä koulun käyttöön. Rehtori Eija Huttunen kertoo, että koulu on myös lainannut välineitä muille kouluille ja tarpeen mukaan myös muille tarvitsijoille. Vaasan kaupunki haki opetus- ja kulttuuriministeriöltä avustusta kouluilleen ja nämä arvioivat kuinka suuren osan siitä tarvitsisivat toimintavälineiden hankkimiseen. Välineet ovat mahdollistaneet sen, että kaikki koulun oppilaat on voitu ottaa mukaan Liikkuva koulu -hankkeeseen.

Lisätietoa
OKM:n verkkosivuilta
.

Teksti Soile Honkala

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1585


Kelkka Snow Comfort. Kuvaaja Janne Ruotsalainen.
   

 
Takaisin