Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

12.8.2015
Ruotsin ja Suomen vammaispolitiikkaa vertaileva seminaari 10.9.2015, Hanasaari
 

Ruotsi, vammaispolitiikan edelläkävijä? 10.9.2015 Hanasaari

Ruotsissa vammaisuutta koskevien lakiuudistusten tavoitteena on ollut lisätä vammaisten ihmisten mahdollisuuksia yhteiskunnalliseen osallisuuteen sekä itsenäisempään elämään.

Toteutuuko vammaisten ihmisten itsenäisyys ja osallisuus paremmin Ruotsissa, kun henkilökohtaisesta avusta on säädetty lailla? Mitä YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan yleissopimuksen ratifiointi tarkoittaa Ruotsissa?

Vuodesta 2015 puutteellinen saavutettavuus on luokiteltu yhdeksi syrjintäperusteeksi Ruotsissa. Suomessa vammaislainsäädäntöä uudistetaan, ja uusi yhdenvertaisuuslaki astui voimaan 2015.

Mitä Suomi voi oppia Ruotsin kokemuksista?

Kieli: ruotsi ja suomi, simultaanitulkkaus.

Järjestäjät: SAMS – Samarbetsförbundet kring funktionshinder, Vammaisfoorumi, Valtakunnallinen vammaisneuvosto Vane, Svenska institutet, Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Osallistuminen: Osallistumismaksu 35 euroa, opiskelijat 15 euroa. Henkilökohtaiset avustajat voivat osallistua maksutta. Ilmoittautumiset tapahtuman sivun kautta viimeistään 31.8.2015.

Esteettömyys: Hanasaaren kulttuurikeskus on esteetön kulttuurikeskus. Seminaaritilassa on tasalattia ja tilassa on induktiosilmukka. Opaskoirat ovat tervetulleita. Saat tarvittaessa apua SAMSin henkilökunnalta.

Lisätietoja
http://www.hanaholmen.fi/fi/ohjelmakalenteri/ruotsi-vammaispolitiikan-edellakavija

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1556

 Ruotsalaisten henkilökohtainen apu -näkemyksistä kertoo Tukholman esteettömyysasiamies Riitta-Leena Karlsson. Kuva stockholm.se.
   

 
Takaisin