Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

17.6.2015
Pieni ele keräsi 1,4 miljoonaa euroa lahjoituksia vammais- ja terveystyön hyväksi
 

Kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi tehtävä Pieni ele -keräys sai 1,4 miljoonaa euroa lahjoituksia. Pieni ele järjestettiin huhtikuussa eduskuntavaalien äänestyspaikoilla ympäri Suomen.

Keräys järjestetään 18 vammais- ja terveysjärjestön yhteistyönä. Lahjoitusten avulla järjestöt paikallisyhdistyksineen helpottavat vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten arkipäivää. Keräystuotolla saadaan esimerkiksi neuvontaa, apuvälineitä, vertaistukitoimintaa ja virkistystä. Puolet kunkin kunnan lipaskeräyksen tuotosta käytetään paikallisten vammais- ja terveysyhdistysten toimintaan ja toinen puolikas valtakunnalliseen työhön.

”Sydämellinen kiitos lahjoittajille ja tuhansille vapaaehtoisille lipaskerääjille vammais- ja terveystyön tukemisesta”, kiittää projektipäällikkö Elina Ranta.

Kehitysvammaisten Tukiliitossa Pieni ele -keräyksen tuotto käytetään yhdistys- ja vertaistoimintaan sekä tapahtumiin. Paikallisyhdistykset jakavat puolet paikkakunnan keräystuotoista, ja käyttävät tuoton monenlaiseen hyvään toimintaan. Loppuosa kulujen vähennettynä jaetaan valtakunnallisesta keräyksestä vastaaville liitoille. Tukiliitto käyttää tuotto-osuutensa tänäkin vuonna teemaviikon tapahtumien tukemiseen. Arvio keskusjärjestön tuotto-osuudesta kevään keräyksessä on 13000 euroa.

Pieni ele -johtoryhmän virallisen kiitosvideon voi katsoa täältä, mukana on myös Tukiliiton toiminnanjohtaja Risto Burman:
https://youtu.be/5hJlsbMQJWI 

Seuraava Pieni ele -lipaskeräys järjestetään kuntavaalien äänestyspaikoilla vuonna 2017. 

 

Lisätietoja:
Elina Ranta
projektipäällikkö / keräystoimikunta
Puh. 0400 887 114
elina.ranta@pieniele.fi
www.pieniele.fi

 

Pieni ele -keräyksessä ovat mukana:
Allergia- ja Astmaliitto, Epilepsialiitto, Förbundet De Utvecklingsstördas Väl, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten Keskusliitto, Psoriasisliitto, Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Reumaliitto ja Suomen Sydänliitto 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite o
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1541


   

 
Takaisin