Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

5.6.2015
Osallistu keskustelutilaisuuteen ensitiedosta
 

Tukiliitto kutsuu osallistumaan maksuttomaan Ensitiedon antaminen – irlantilainen suositus -keskustelutilaisuuteen 15. kesäkuuta Tulppaanitalolla.

Ilmoittautuminen päättyy 11.6.2015. Olethan ystävällinen ja jaat tätä kutsua.

Ilmoittaudu mukaan linkistä:
https://www.webropolsurveys.com/S/F9EBB9F8BE48D639.par

 

Ensitiedolla on suuri merkitys

Tavalla, jolla tieto lapsen vammaisuudesta tai sairaudesta kerrotaan ensimmäistä kertaa, on suuri merkitys. Järjestö- ja viranomaistoimijoista koostuva Ensitietoverkosto haluaa Suomeen tuomallaan ensitietomallilla edistää ensitiedon antamisen laatua ja yhdenvertaisuutta Suomessa.

Suomessa ei olemassa yhtä valtakunnallista mallia siitä miten ensitietoa annetaan. Ensitiedolla tarkoitetaan tietoa, kun vanhemmille ja lähiomaisille kerrotaan sikiön tai lapsen sairaudesta tai vammasta ensimmäistä kertaa. Käytännöt ensitiedon antamisesta vaihtelevatkin suuresti ympäri Suomea.

Aika: 15.6.2015, klo 13–15.30.

Paikka: Tulppaanitalo, Pinninkatu 51, 33100 Tampere. 

Järjestäjät: Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja Jaatinen ry, Vammaisperheiden monitoimikeskus. 

Tilaisuus on maksuton. Tilaisuuden lopussa on kahvitarjoilu.

Kohderyhmä: Sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöt, ensitukiryhmissä toimivat, opiskelijat, vanhemmat ja kaikki ensitiedon kehittämisestä kiinnostuneet. 

Tavoite: Useista järjestö- ja viranomaistahoista koostuva Ensitietoverkosto on nyt suomentanut Irlannissa käytössä olevan ensitietosuosituksen ja toivoo sen kautta edistävän ensitiedon laadun paranemista ja suositusten käyttöönottoa Suomessa.

Nyt on tärkeää tutusta irlantilaiseen malliin ja samalla keskustella ja arvioida suosituksen käyttöönottoa ja toimivuutta suomalaisessa yhteiskunnassa, yhdessä kaikkien toimijoiden kanssa – mukaan lukien terveydenhuoltoalan toimijat.

OHJELMA:

1313.15 Ilmoittautuminen

13.15 Keskustelutilaisuuden avaus

13.30 Ensitiedon merkitys perheelle

14.00 Ensitiedon antaminen, irlantilainen suositus ja sen suomennos

LT, toiminnanjohtaja Miina Weckroth, Jaatinen vammaisperheiden monitoimikeskus ry

15.00  Entä nyt? Keskustelua hoitosuosituksesta.

15.30 Kahvit

Tutustu etukäteen: ENSITIEDON ANTAMINEN IRLANTILAINEN SUOSITUS -oppaaseen. Lataa irlantilaisen ensitietosuosituksen suomennos:
http://www.jaatinen.info/files/KVTL_Ensitieto_Irlannin_malli_A5_verkko.pdf

Lämpimästi tervetuloa!

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1529

 
   

 
Takaisin