Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

4.5.2015
Kertomuksia lyhytaikaishoidosta -kirja on ilmestynyt
 

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on julkaissut teoksen Herään vapaammin, hengitän helpommin – Kertomuksia lyhytaikaishoidosta. Kirjassa omaishoitajien, perheiden ja työntekijöiden kertomat tarinat välittävät kokemuksia ja tuntemuksia tilapäishoidosta ja sen merkityksestä arjen rakentumisessa.

Herään vapaammin, hengitän helpommin – Kertomuksia lyhytaikaishoidosta -kirja luo pohjaa arvopohdinnoille perheitä kohdattaessa ja yksilöllistä, perhelähtöistä toimintaa suunniteltaessa. Tarinoista heijastuu yksilöllisyyden arvostaminen ja inhimillisen kohtelun merkitys. Kirja kertoo myös lyhytaikaishoidon yhteiskunnallisesta arvostuksesta eri vuosikymmenillä.

Tarinat sisältävät perheitä vahvistavia ja heikentäviä kokemuksia – elämän haavoittuvuus on niissä läsnä. Yhteistä kokemuksille on perheiden omien vaikuttamismahdollisuuksien ja arjen tuntemisen tärkeys palveluita suunniteltaessa ja toteutettaessa. Kertomuksista huokuu rakkaus erityistä tukea tarvitsevaa perheenjäsentä kohtaan.

Kirjan julkaisemisen mahdollisti Kerttu Laineen testamenttilahjoitus. Kehitysvammaisten Palvelusäätiölle osoitetun testamentin perustana olivat Kerttu Laineen omat kokemukset onnettomuudessa vammautuneen aviomiehensä omaishoitajuudesta. Hän tunsi omaishoitajan työn ja omaishoitajan jaksamista tukevan tilapäishoidon tärkeyden.

Kirjaa on painettu rajattu painos, ja sitä voi tilata maksutta Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kotisivujen materiaalipankista:
http://www.kvps.fi/materiaalipankki/julkaisut-ja-raportit

Teos ilmestyy lähiaikoina materiaalipankissa myös verkkojulkaisuna.

Toivomme, että tarinat herättävät ajatuksia lukijoiden mielissä. Kiitämme lämpimästi kaikkia tarinansa kertoneita ja kirjan valmistumiseen osallistuneita!

Lähde:
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1497 

 
   

 
Takaisin