Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

9.5.2015
A2 Kehitysvammais-ilta sai Vuoden tulppaani -tunnustuspalkinnon
 

Kehitysvammaisten Tukiliitto on myöntänyt Vuoden tulppaani 2015 -tunnustuspalkinnon Yleisradion A2 Kehitysvammais-illan tekijätiimille.

 

- Joskus tuntuu, että tehdään sellaista, jolla on merkitystä, yksi ohjelman juontajista Pasi Toivonen sanoi kiitoksissaan.
 

 


A2-ilta 10.2.2015

Kenellä on oikeus syntyä? Missä kehitysvammaisen ihmisen on hyvä asua? Kenellä on oikeus mennä naimisiin ja hankkia lapsia?

A2-ilta kysyi 10.2.2015 ydinkysymyksiä ja käynnisti kevään, jonka aikana kehitysvammaisille ihmisille tärkeitä asioita on käsitelty julkisuudessa enemmän kuin koskaan. Ilta antoi historiallisella tavalla äänen kehitysvammaisille ihmisille itselleen ja teki näkyväksi heidän ajatuksiaan, tunteitaan, tarpeitaan ja oikeuksiaan.

Jo ennen teemailtaa Ylen kanavat valtasi aiheeseen liittyvien juttujen sarja, joka nosti kehitysvammaisten ihmisten aseman yhdeksi valtakunnallisen keskustelun ykkösaiheeksi. Samalla käynnistyi pieni kansanliike, kun ohjelmatiimi haastoi alan toimijat ja muut asianosaiset järjestämään vammaisten ja vammattomien ihmisten yhteisiä Kohtaamut-tapahtumia.

Me Kehitysvammaisten Tukiliitossa uskomme, että tästä kaikesta jää pysyviä jälkiä. Yksi jälki juuri nyt ovat euroviisuhuuman nostattamat suuret ja pienet #kohtaamut-kisakatsomot, joita pystytetään eri puolilla Suomea. Katso lisää ja liity mukaan: www.kvtl.fi/fi/kohtaamut

A2 Kehitysvammais-ilta sai harvinaislaatuisen positiivisen palautteen vyöryn myös suurelta yleisöltä, eli muiltakin kuin eri tavoin asianosaisilta. Vaikka lähtökohtana olivat marginaaliryhmän erityiskysymykset, ilta kurotti lopulta kohti kaikkien yhteisiä, perimmäisiä kysymyksiä ja ihmisyyden juhlaa.

Kehitysvammaisten Tukiliitto myönsi Vuoden tulppaani -tunnustuksen liittokokouksessaan Tampereella tänään 9. toukokuuta. Tunnustus myönnetään vuosittain henkilölle, yhteisölle tai hankkeelle, joka on merkittävästi edistänyt suvaitsevaisuutta, vaikuttanut suuren yleisön asenteisiin kehitysvammaisuutta kohtaan ja helpottanut kehitysvammaisten ihmisten liittymistä yhteiskuntaan. Viime vuonna tunnustuksen sai espoolainen Mervi Savo, joka järjesti Yimby-hyväntekeväisyysjuoksun vastaiskuna Espoossa ryöpsähtäneelle nimby-ilmiölle. Sitä ennen palkinnon ovat saaneet muun muassa Pertti Kurikan Nimipäivistä kertova Kovasikajuttu-dokumenttielokuva, taidepainotteisen erityistyön ohjaaja Ari Impola ja Toisenlaiset frendit -televisiosarja. 

 

Haastattelupyynnöt ja lisätietoja:

  • Viestintäpäällikkö Merja Määttänen, Kehitysvammaisten Tukiliitto, p. 0207 718 213, merja.maattanen@kvtl.fi

Liite1: Kuvassa A2 Kehitysvammais-illan 10.2.2015 juontotiimi Pasi Toivonen, Sanna Sepponen, Kalle Havumäki ja Kati Leskinen / Kuva Ville Vaarne – YLE
Liite2: Ruutukaappaus suorasta lähetyksestä.

 

Liitetiedostot

Kehitysvammaisten Tukiliitto on kansalaisjärjestö, jonka toiminta perustuu kansalaisaktivismiin ja yhdistystoimintaan. Tukiliiton tavoitteena on maailma, jossa YK:n ihmisoikeussopimuksissa määritellyt oikeudet ja yhteiskunnallinen osallisuus toteutuvat myös kehitysvammaiselle ihmiselle. Vahvana yhteiskunnallisena toimijana järjestö vaikuttaa lainsäädäntöön, käytäntöihin ja asenteisiin, jotta perheet saavat tarvitsemansa tuen.


 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1502

A2 Kehitysvammais-illan juontotiimi Pasi Toivonen, Sanna Sepponen, Kalle Havumäki ja Kati Leskinen / Kuva Ville Vaarne – YLE

   

 
Takaisin