Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

27.4.2015
Strategia: Tukiliiton juonta etsimässä
 

Jäsenistön, työntekijöiden ja hallituksen kanssa on kevään aikana keskusteltu, millaisena Tukiliitto nähdään tällä hetkellä ja mihin suuntaan sen pitäisi mennä lähivuosina. Työpajoja on pidetty jo yli kymmenen ja niihin on osallistunut pitkälti toista sataa henkilöä. Strategiakyselyyn vastasi lähes sata omaista tai työntekijää. Kuten kuvitella saattaa, isossa järjestössä on hyvin monenlaisia näkemyksiä ja mielipiteitä.

Mitä kehitysvammaiset henkilöt itse pitivät tärkeänä omassa elämässään? Omaa kotia, työtä, riittävää toimeentuloa, mahdollisuutta harrastaa, sukulaisia, ystäviä ja parisuhdetta, kovin tavallisia asioita. Pidetyissä työpajoissa keskusteltiin myös siitä, mikä ei nykyisin toteudu ja mihin asioihin pitäisi saada muutosta.

Työpajoista hyvin mieleen jäi liikuntavammainen nuorimies, jota ystävä tottuneesti tulkkasi. Tämä nuorimies kertoi asuvansa asumisyksikössä ja käyvänsä työtoiminnassa. Hänellä oli kaksi toivetta: päästä uimahalliin ja nähdä tyttöystävää joskus myös työkeskuksen ulkopuolella. Uimahallikäynnit olisivat edellyttäneet miesavustajaa ja tyttöystävän tapaaminen kuljetus ym. järjestelyitä, joita henkilökunta ei ehtinyt tai viitsinyt tehdä.

Viimeisimmässä Ystävänblogissa Lea Vaitti kirjoittaa etujen ajamisesta ja oikeuksien valvonnasta. Blogi löytyy osoitteesta
http://www.kvtl.fi/blogi/kvtl/strategia-tukiliiton-juonta-etsimassa/

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1491

 
   

 
Takaisin