Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

1.4.2015
Pieni ele: Äänestyspaikoilla kerätään varoja kotimaan vammais- ja terveystyölle
 

Pieni ele -keräyksen tavoitteena 2 miljoonaa

Eduskuntavaalien yhteydessä järjestetään jälleen 18 vammais- ja terveysjärjestön yhteinen Pieni ele -keräys. Tavoitteena on kerätä 2 miljoonaa euroa lahjoituksia. Tämä vaatii 34 prosentin kasvun aiempaan eduskuntavaalien keräysennätykseen nähden.

- Viime vuoden europarlamenttivaaleissa lahjoitusten määrä kasvoi 39 prosenttia edellisiin EU-vaaleihin nähden. Tuloksen innoittamina asetimme eduskuntavaalien tavoitteen. Rima on korkealla, mutta meillä on hieno porukka keräystä tekemässä, toteaa Pienen eleen projektipäällikkö Elina Ranta.

Äänestyspaikoilla on vapaaehtoistyössä yli 10 000 kerääjää. Suurella osalla heistä on jokin vamma tai pitkäaikaissairaus.

Pieni ele -keräyksen tuotto riippuu vaalista ja äänestysvilkkaudesta. Europarlamenttivaalien paras keräystulos on 1 miljoonaa euroa, kun taas presidentinvaalien keräys on parhaimmillaan tuottanut 2,6 miljoonaa euroa.

Lipaskeräys äänestyspaikoilla

Pieni ele -lipaskeräys järjestetään eduskuntavaalien äänestyspaikoilla 8. – 14.4. ja 19.4.2015. Puolet kunkin kunnan keräyslippaiden tuotosta käytetään paikallisesti vammais- ja terveysyhdistyksien kautta esimerkiksi neuvontaan ja vertaistukitoimintaan. Toinen puoli käytetään valtakunnallisesti vammaisten ja pitkäaikaissairaiden aseman parantamiseen, esimerkiksi kuntoutukseen, tiedotukseen ja apuvälineiden hankintaan.


Monta muutakin tapaa tehdä Pieni ele


Lipaslahjoituksen lisäksi keräykseen voi osallistua seuraavasti:

  • Verkkomaksulla osoitteessa www.pieniele.fi
  • Otto&lahjoituksella Otto-käteisnostoautomaateilla
    (lahjoitussumma 3 euroa)
  • Lähettämällä tekstiviestin LAHJOITA 5 numeroon 16301
    (lahjoitussumma 5 euroa)
  • Soittamalla numeroon 0600 550 146
    (lahjoitussumma 5 euroa + pvm/mpm)

Keräyksellä tuetaan kotimaan vammais- ja terveystyötä

Pieni ele on valtakunnallinen keräys kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi. Sen järjestävät 18 vammais- ja terveystyön järjestöä paikallisyhdistyksineen. Järjestöihin kuuluu noin 400 000 jäsentä. Pieni ele -keräys alkoi vuonna 1907, jolloin ensimmäisten eduskuntavaalien yhteydessä kerättiin varoja tuberkuloosin vastustamiseen.  

 

Keräyksessä mukana:

Allergia- ja Astmaliitto, Epilepsialiitto, Förbundet De Utvecklingsstördas Väl, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten Keskusliitto, Psoriasisliitto, Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Reumaliitto, Suomen Sydänliitto

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1472

   

 
Takaisin