Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

24.3.2015
Norio-keskus: Lastenkirja ihmisen perimästä
 

Rinnekoti-Säätiö Norio-keskus  on julkaissut lapsille kuvakirjan, joka hauskan ja värikkään tarinan avulla antaa lapsille tietoa ihmisen perimästä ja sitä kautta selityksen ihmisten erilaisuudelle. Vastaavaa kirjaa ei Suomessa aiemmin ole ollut.

- Lapset ovat uteliaita ja heidän tulisi pienestä saakka saada aikuisilta asiallista, ikä- ja kehitystason huomioivaa tietoa siitä, miksi me kaikki olemme erilaisia. Kun lasten ymmärrys erilaisuutta kohtaan lisääntyy, usein myös hyväksyntä erilaisuutta kohtaan lisääntyy, Norio-keskuksen perinnöllisyyshoitaja Ulla Parisaari sanoo.

Kirjan tarinan on kirjoittanut Norio-keskuksen kuntoutussuunnittelija Sanna Kalmari, jolla itselläänkin on harvinainen perinnöllinen sairaus. Kirjan on kuvittanut kuvittaja ja graafinen suunnittelija Ilona Partanen.

- Kirjan tarina keskittyy pullan leipomisen ympärille. Kaikilla leivonnaisilla on oma reseptinsä ja niin on tavallaan ihmiselläkin. Eri resepteillä tulee erilaisia pullia sekä erilaisia ihmisiä ja jos esimerkiksi jokin aineosa puuttuu, on lopputulos totuttua erilaisempi, Kalmari kuvaa asiantuntijaryhmässä mietittyä tarinaa.

Tarina on kirjoitettu siten, että se helppoutensa vuoksi sopii jo alle kouluikäisille lapsille.

Kirja on tehty asiantuntijatyöryhmässä harvinaisiin ja perinnöllisiin sairauksiin keskittyneessä Rinnekoti-Säätiö Norio-keskuksessa. Kirja on toteutettu RAY:n tuella.

Kirjan hinta on 10 euroa.
Tilaukset Norio-keskuksen sivulla osoitteessa
http://www.norio-keskus.fi 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1464

 
   

 
Takaisin