Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

9.4.2015
Tukiliitto kutsuu #kohtaamut-kisakatsomoon
 


Kuva: Yle / Tiia Santavirta
Aina mun pitää...
viettää hauska ilta
#kohtaamut-kisakatsomossa

Kehitysvammaisten Tukiliitto onnittelee lämpimästi Pertti Kurikan Nimipäiviä huikeasta UMK-voitosta ja toivottaa onnea  Euroviisujen finaaliin Wieniin. Jo nyt PKN on voittanut finaalipaikan lisäksi paljon muutakin. Kehitysvammaisille ihmisille tärkeät asiat ovat saaneet ennätyksellisen paljon tilaa julkisessa keskustelussa, ja kevään aikana ilmiö valtaa Euroopan.

Tukiliitto kannustaa kaikkia ottamaan historiallisesta tilanteesta ilon irti. Jos kimppamatka Wieniin ei tällä kertaa onnistu, on myös toinen hyvä vaihtoehto. Tehdään tästä kaikkien ihmisten yhteinen juhla ja kannustetaan maailman paras punk-yhtye menestykseen. 

Kutsumme siis kehitysvammaiset ihmiset, heidän läheisensä, yhdistystoimijat, alan ammattilaiset, viisufanit ja kaikki asianosaiset eri puolilla Suomea jatkamaan yhdessä #kohtaamut-kansanliikettä, jonka aloitimme tammi-helmikuussa A2 Kehitysvammais-illan kutsusta. Hienoja tapahtumia järjestettiin hetkessä yli 50, ja kevään kalenterissa on vielä useita tapahtumia. Vaikka ohjelma on ohi, vammaisten ja vammattomien ihmisten tasavertaisen kaveruuden ja helppojen kohtaamistilanteiden tarve ei ole.

Perustetaan siis Suomi täyteen #kohtaamut-kisakatsomoita.

Tietoa kisakatsomoista kootaan kevään aikana Tukiliiton kotisivuille:
www.kvtl.fi/fi/kohtaamut 

Tietopakettiin pääsee suoraan myös etusivun bannerista. Paketista löytyy myös alla oleva "työlista".

 

Jos innostuit, kokoa katsomotiimi ja merkitse yhteiseen työlistaan:

- Päätä tapahtuman luonne ja paikka.

Ideaa voi soveltaa monella tavalla, omaan tyyliin. Tuntuuko luontevalta järjestää kaikkien yhteinen karaoke-ilta, joka muuttuu kisakatsomoksi, kun ilta etenee? Vai sopiiko teidän porukoille paremmin yhteinen jännitysnäytelmä paikallisessa baarissa tai kahvilassa? Vai haluatteko perustaa ryhmäkotiin tai asuntolaan avoimen kisakatsomon, vaikka pop up -kahvilaan yhdistettynä?

Kartoita tv-lähetyksen seuraamiseen sopivat tilavaihtoehdot. Jos tähtäät semifinaaliin, jossa PKN esiintyy, varaa tiistai-ilta 19.5. Jos taas olet varma finaalipaikasta, varaa lauantai-ilta 23.5. Kaikki lähetykset alkavat kello 22.00 Suomen aikaa.

Tietoa Euroviisuista Ylen sivuilla: yle.fi/aihe/musiikki/euroviisut-2015 

Varmista tuen ja mahdollisen kuljetusavun riittävyys, jotta kehitysvammaiset ihmiset itse pystyvät osallistumaan myöhäisillan tapahtumaan.

- Kutsu mukaan paikallisia yhteistyökumppaneita, joita voivat olla musiikki-, urheilu-, teatteri- ja muut harrastekerhot, sateenkaariväki, seurakunnat, ravintolat, kahvilat tai pienet elokuvateatterit.

- Levitä sanaa verkostoissa. Käytä myös sosiaalista mediaa. Käytä häshtägiä #kohtaamut, niin tapahtumat löytää helposti.

- Ota ajoissa yhteys paikalliseen mediaan, joka varmasti haluaa kertoa Suuresta Viisuhuumasta paikallisia tarinoita. Samalla viestiin voi kytkeä muita sisältöjä. Esimerkiksi sen, että Aina mun pitää on itse asiassa myös taistelulaulu ihmisarvon ja itsemääräämisoikeuden puolesta.

Välitä tapahtuman tiedot Tukiliittoon vastaamalla nettilomakkeeseen:www.webropolsurveys.com/S/D53E6AAD59E8406C.par

Tukiliitto kokoaa tapahtumat tapahtumakalenteriin: www.kvtl.fi/fi/tapahtumat ja tiedottaa valtakunnallisissa verkostoissa.

Myös valtamedia on jo nyt ilmaissut kiinnostusta ajatusta kohtaan.

- Huolehdithan että Teosto-maksu, vajaa 40 e, tulee maksettua jos järjestätte tapahtuman erillisenä kutsutilaisuutena muualla kuin kahvilassa, baarissa tai kodeissa, www.teosto.fi tai p. 010 808 118.

- Kisakatsomon aikana ota valokuvia ja/tai pieniä videoita. Levitä niitä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa häshtägilla #kohtaamut. Näin tapahtumat löytyvät ja sana leviää.

PIDÄ HAUSKAA!


Ystävällisin terveisin,
Tukiliiton #kohtaamut-tiimi
eli Taru Oulasvirta, Petra Saarinen, Merja Määttänen, Jaana Teräväinen ja Oili Jyrkämä
Sähköposti: kohtaamut@kvtl.fi 

 

PS. Jos nyt kuitenkin lähdette Wieniin, kertokaa sekin. Siitäkin olisi hauska kertoa ihmisille.

PS2. Jos kaikki suunnitelmat onnistuvat, erilaisia #kohtaamut-kisakatsomoita perustetaan muuallakin Euroopassa. Siitäkin kerrotaan lisää näillä sivuilla kevään kuluessa.

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1456

 


 

 

   

 
Takaisin