Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

10.3.2015
Esteetön taide ja kulttuuri esillä Tampereella 11. - 14.3.2015
 

ACCAC 11. - 14.3.2015 Tampere-talossa on esteetön, kansainvälinen kulttuuritapahtuma, joka nostaa esille uutta luovaa ajattelua ja toimintamalleja taiteen sekä kulttuurin kentällä, esteettömyys ja kulttuurin monimuotoisuus tapahtuman fokuksessa.

Asiantuntijapaneeleja ja kansainvälistä verkostoitumista

ACCAC 2015 -kongressiin saapuu vieraita 11 eri maasta. Heidän kanssaan kongressissa luodaan pohjaa laaja-alaiselle yhteistyölle. Asiantuntijapaneeleissa pohditaan mm. kaupunkien saavutettavuutta ja taiteen käyttöä hyvinvoinnin luomisessa.

Mukana on festivaalijohtajia kuten Carrie Sandahl Bodies of Work -festivaalilta Yhdysvalloista ja Ruth Gould DaDa Fest -festivaalilta Britanniasta sekä kansainvälisen kulttuurivaihdon huippuasiantuntijoita, kuten konsultti Kristopher McDowell ja Aasiassa toimiva taiteen ja hyvinvoinnin järjestö Samdong International. Myös eurooppalaiset saavutettavan kulttuurin verkostot lähettävät edustajiaan paikalle.


Tanssia, sirkusta, liikuntaa

ACCAC 2015:n ohjelma korostaa taiteen ja kulttuurin monimuotoisuutta. Kattavan pirkanmaalaistarjonnan lisäksi tapahtumassa ovat mukana ensi kertaa Euroopassa esiintyvä korealainen tanssiryhmä Light Sound Friends sekä Kulttuurikeskus PiiPoon tuottaman The Perhesirkus-ryhmän Kalevala-aiheisen esityksen maailmanensi-ilta.

ACCAC-tapahtumassa esittäytyy myös Tukiliiton ja Teatteri Telakan yhteinen Teatterista voimaa vuorovaikutukseen -hanke.

Kulttuurin käsite laajenee, kun tapahtuman ensimmäinen päivä pyhitetään liikunnalle ja urheilulle: Sorsapuistossa vietetään kaikille soveltuvaa Talviliikuntapäivää 11.3. klo 11 – 16. Sen järjestävät yhteistyössä Malike/ KVTL ry, VAU ry ja paikalliset vammaisjärjestöt. Lisäksi messualueella tavataan paraurheilun huippunimiä ja liikunnan ammattilaisia.

Lisätietoja ja ACCAC-kulttuuritapahtuman ohjelma löytyy osoitteesta
www.accac.fi.

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1451


Korealaisessa Light-Sound Friends Companyssä esiintyy niin pyörätuoli- kuin pystytanssijoitakin.

Marika Tulokas laulaa Resonaarissa. Kuva Jaana Teräväinen.

Signmark räppää maalikuussa Tampereella. Kuva Emmi Virtanen.
   

 
Takaisin