Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

17.2.2015
Liittohallituksen järjestäytymiskokous 1/2015, 30. - 31.1.2015 Helsingissä
 

Tämä on tiedote Kehitysvammaisten Tukiliiton liittohallituksen kokouksesta. Tiedote sisältää päätökset, jotka voidaan julkaista, sekä kokouksen ilmoitusasioita.

 

Liittohallituksen järjestäytymiskokous 1/2015
30. - 31.1.2015 Helsingissä

Liittohallitus valitsi hallituksen varapuheenjohtajaksi vuodelle 2015 Leena Jokipakan, ja kokouksia valmistelevan työryhmän jäseneksi valittiin Pirkko Tähtelän.  

Liittohallitus päätti liittokokouskutsun sisällöstä ja lähettämisestä jäsenyhdistyksille. (Tukiliiton liittokokous järjestetään 9.5.2015 Tampereella).

Liittohallitus jatkoi järjestöuudistuksen ja liiton sääntöjen muuttamisen valmistelua ja mm. päätti, että järjestön nimen tarkastelemiseksi käynnistetään erillinen valmisteluprosessi.   

Päätettiin strategiaprosessin toteutuksesta. Tavoitteena on valmistella ehdotus uudeksi strategiaksi vuoden 2016 liittokokoukselle. Strategian suunnittelu on osallistavaa ja lähtee kehitysvammaisten, perheiden ja yhdistystoimijoiden tarpeista. Prosessin kulusta tehdään avoin mm. laittamalla työpajojen materiaaleja liiton kotisivuille näkyviin.

 Merkittiin tiedoksi, että Kiimingin tukiyhdistys ja Haukiputaan tukiyhdistys ovat lopettaneet toimintansa vuoden vaihteessa. Molempien yhdistysten jäsenet ohjataan liittymään Oulun tukiyhdistykseen.

Liittohallitus myönsi neljä Kultatulppaani-tunnustusmerkkiä.

Kuultiin ajankohtainen katsaus ja päätettiin liiton toimenpiteistä liittyen kehitysvammahuoltona myönnetyn asumiseen liitetyn ruoan hintaan kätkeytyneen palvelumaksun palauttamiseen. Liitto muun muassa:

  • neuvoo henkilöjäseniä ateriamaksuja koskevissa asioissa puhelimitse ja sähköpostilla
  • neuvoo jäsenyhdistyksiä ja huomioi asian liiton viestintäkanavissa
  • kerää tietoa muuttuvasta tilanteesta.

 

Kuultiin ajankohtainen katsaus vammaislainsäädännön uudistuksen valmistelusta.

Merkittiin henkilöstökysely ”Parempi työyhteisö” tulokset tiedoksi.

Päätettiin muutettu talousarvio vuodelle 2015.

Merkittiin tiedoksi Tulppaanitalon perusparannusremontin eteneminen aikataulussa.

Liittohallitus päätti myydä puolet järjestön toimitalo Tulppaanitalon 1. kerroksen osakeomistuksesta Kehitysvammaisten Palvelusäätiölle hintaan 175.000 euroa.  (Kauppa liittyy Tulppaanitalon käynnissä olevaan perusparannushankkeeseen. Perusparannuksen suunnittelussa on lähdetty siitä, että uusitut kokous- ja koulutustilat 1. kerroksessa tulevat Tukiliiton ja Palvelusäätiön yhteiseen käyttöön ja omistukseen).

 

Mm. seuraavat ilmoitusasiat merkittiin tiedoksi:

a) Yhdistyskyselyn 2014 tulosten ensimmäinen yhteenveto

b) Tukiliitto mukana järjestämässä Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunnan konferenssia ”Elämä on laiffii” 14. - 15.huhtikuuta Jyväskylässä. Teemana asuminen. Ilmoittautumisaika päättyy maaliskuun alkupuolella.

c) Tukiliiton uudet Perheily-sivut avautuivat www.perheily.fi

i)  Aika haastaa -taloudellista tukea myönnettiin marraskuun haussa kymmenelle yhdistyskimpalle. Marraskuussa yhdistyksille myönnetyt avustukset olivat yhteensä 22.500 euroa.

j)  Apurahoja kehitysvammaisille hakijoille jaettiin 27.500 euroa. Seuraavat hakuajat vuonna 2015 huhtikuussa ja lokakuussa.

k) Haminan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n nimi on muuttunut. Uusi nimi on Haminan Seudun ERKAT ry.


Seuraavat liittohallituksen kokoukset pidetään:
27.3., 7.5., 18.9., 31.10. ja 11.12.2015

 

 

Tiedotteen laati ja lisää tietoa antaa
Tukiliiton toiminnanjohtaja
Risto Burman, puh. 020 7718 201,
risto.burman@kvtl.fi

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1427


   

 
Takaisin