Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

5.2.2015
A2 Kehitysvammais-ilta kutsuu mukaan #kohtaamut-kampanjaan
 

A2 Kehitysvammais-ilta (10.2.2015) järjestää #kohtaamut-kampanjaa, johon se kutsuu mukaan asumisyksiköt ja muut kehitysvammaisten kanssa toimivat tahot.

Hyvät asumispalveluita järjestävät
ja muut kehitysvammaisten ihmisten kanssa toimivat tahot,

Ajankohtainen kakkonen, Helsingin kehitysvammatuki 57:n Keharikaverit ja Kehitysvammaisten Tukiliiton Best Buddies -kaveritoiminta käynnistivät tiistaina 3. helmikuuta #kohtaamut -kampanjan, johon tarvitsemme teidän apuanne.

Tarkoitus on synnyttää liike, jossa ns. tavikset ja kehitysvammaiset ihmiset kohtaavat mahdollisimman helposti ja aidosti, kavereina. Moni teistä onkin vahvistanut, että kavereista on pulaa ympäri Suomen maan ja että kehitysvammaiset ihmiset syrjäytyvät, kun heitä ei kohdata vaan väistellään ja/tai pelätään. 

Kampanja käynnistyi tiistaina 3.2. eli viikkoa ennen Ajankohtaisen kakkosen A2 Kehitysvammais-iltaa JA jatkuu myös illan jälkeen. Tähän tarvitsemme teidän apuanne: pyydämme teitä tahoillanne järjestämään kaveri-iltoja tai tilaisuuksia, joko avoimien ovien päiviä tai suljettuja tilaisuuksia pienemmille kutsuvierasryhmille omissa asumisyksiköissänne ja/tai tiloissanne ajalla 3. – 9. helmikuuta.

Ajankohtainen kakkonen kerää listaa tapahtumista osoitteessa:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MAX1lmw37LKlKYVGCtxYnWxgvv5eO8CtkVVwWb8qDgw/edit?usp=sharing

Sinne voitte kirjata, minkälaisesta tilaisuudesta on kyse, mikä on tilaisuuden ajankohta, luonne ja tietysti osoite ja/tai puhelinnumero, minne halukkaat voivat ilmoittautua. Pyydämme myös, että lisäätte itse tapahtuman karttasovellukseen, joka julkaistaan kampanjasta kertovan artikkelin sisällä osoitteessa www.yle.fi/a2ilta 3. helmikuuta. 

Keräämme kuvia ja videotervehdyksiä A2-iltaan Twitteristä ja instagramista hashtagilla #kohtaamut.

Sen jälkeen välitämme tietoa Ylen aluetoimituksiin, jotta he toivottavasti voisivat tehdä juttuja näistä kohtaamisista jo ennen A2-iltaa, pitkin viikkoa. 

Tavoite on lisäksi, että kampanja kasvaa niin, että siihen saadaan kaikki mukaan ja että sitä voitaisiin toteuttaa missä ympyröissä tahansa: kahviloissa, kirjastoissa, lenkkipoluilla tai avoimissa illoissa, joiden teemana voi olla mikä vaan meikkaamisesta tai ruoanlaitosta biljardin tai kortin pelaamiseen. Mukaan voi kutsua sekä yksittäisiä kavereita että kaveriporukoita – vain mielikuvitus on rajana. 

Keharikaverit esim. lupasivat pitää Kaveri-illan Helsingissä heti 4.2, jolloin heidän toimitiloissaan on Ystävätupa auki. Lisäksi he antavat tarvittaessa tilansa kaveriporukoiden käyttöön. 

Ja sitten tietysti linkitämme kaikkea tätä toisiimme ristiin ja rastiin ja levitämme ilosanomaa mahdollisimman laajasti myös sosiaalisessa mediassa! 

Kampanjasta tietoa sivulla:
http://yle.fi/uutiset/me_olemme_keharikavereita_-_tule_mukaan_a2_kehitysvammais-illan_kohtaamut-kampanjaan/7775087

 

Tampereella 23.1.2014 

Työryhmän puolesta ystävällisin terveisin,
Ami Assulin
toimittaja
Ajankohtainen kakkonen
p. 040-512 2180
ami.assulin@yle.fi 

 

*

Kenellä on oikeus syntyä? Kenellä on oikeus itsenäiseen elämään ja omiin valintoihin? Kuka saa olla äiti tai isä? Onko kehitysvammaisten tekemä työ orjatyötä vai osallistumista?

Ajankohtaisen kakkosen Kehitysvammais-illassa kehitysvammaiset ihmiset itse puhuvat oikeuksistaan ja elämästään. Pääosa keskustelijoista on kehitysvammaisia ihmisiä ja lisäksi studioyleisönä on kehitysvammaisia ihmisiä ja heidän avustajiaan. 

Illan  juontajina ovat Ylen toimittajien Pasi Toivosen ja Kati Leskisen lisäksi Toisenlaiset frendit -sarjasta tutuksi tullut Sanna Sepponen ja rap-artisti Kalle Havumäki.

A2 Kehitysvammais-ilta tiistaina 10. helmikuuta TV2:ssa klo 21 - 23.10.  Voit osallistua keskusteluun osoitteessa yle.fi/a2ilta, Ajankohtaisen kakkosen Facebook-sivuilla sekä Twitterissä tunnisteella #a2ilta.


Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1408


Illan  juontajina ovat Ylen toimittajien Pasi Toivosen ja Kati Leskisen lisäksi Sanna Sepponen ja Kalle Havumäki.
   

 
Takaisin