Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

27.1.2015
Harri Blomberg on Kettukin Vuoden taiteilija
 

Hämeenlinnalainen Harri Blomberg on valittu Kettukin Vuoden 2015 taiteilijaksi. Kettuki valitsee vuosittain Vuoden taiteilijan, jolle järjestetään yksityisnäyttely. Vuoden taiteilijoita on valittu vuodesta 2004 saakka.

Harri Blomberg (s. 1980) on maalannut Kettukin kuvataidekurssilla vuodesta 2008 lähtien. Harri on opiskellut Perttulan erityisammattikoulussa 4 vuotta, josta taidepainotteisessa opetuksessa yhden vuoden. Harri on jo pitkään toiminut Työkeskus Viisarin kutomossa.

Harri käy viikottain maalausryhmässä, jonka lisäksi hän piirtää ja kirjoittaa päivittäin. Hän saapuu taidekurssille aina valmiiden aiheiden kanssa, jotka on kirjoitettu paperille. Sanojen asettelu sekä muoto ovat hänelle äärimmäisen tärkeitä. Teosten nimet ovat vuosien varrella tulleet entistä pidemmiksi ja ovat jo itsessään sanataideteoksia.

Harrin työskentelyssä on selkeästi eri kausia, joissa tietyt aiheet ovat pinnalla. Maalauksiin Harri purkaa tuntojaan, sekä iloja että suruja. Harri käsittelee teoksissaan esimerkiksi kohtaloa, kuolemaa ja sen jälkeistä elämää, kiusaamista ja itsensä puolustamista sekä ystävyyttä. Toistuvia aiheita teoksissa ovat lisäksi Risto Räppääjä ja Harrin suosikkijoukkue HPK.

Harri Blombergin näyttely Missä piileksii kohtalon osumat Art Kaarisillassa 5.4.–3.5.2015

Lue lisää Vuoden taiteilijasta Kettukin uutisesta:
kettuki.fi/harri-blomberg-kettukin-vuoden-taiteilija

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on 
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1407

 

   

 
Takaisin