Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

20.1.2015
Lapsiperheille oikeus kotipalveluun
 

Sosiaalihuoltolain kotipalvelua koskeva pykälä astui voimaan 1.1.2015. Uusi sosiaalihuoltolaki tulee muuten pääosin voimaan 1.4.2015. Lapsiperheillä on oikeus saada kotipalvelua, kun se on välttämätöntä lapsen hyvinvoinnin turvaamiseksi. Laissa erityisesti korostetaan lapsen terveyden ja kehityksen turvaamista.

Perheelle on järjestettävä tarvittaessa kotipalvelua esimerkiksi perheenjäsenen vamman, sairauden, uupumuksen tai erityisen perhetilanteen vuoksi. Myös vanhempien avioero tai muu kuormittava elämäntilanne voivat aiheuttaa avuntarpeen.

- Ennaltaehkäiseviä lasten ja perheiden palveluita kuten perhetyötä, tukihenkilöitä ja -perheitä sekä vertaisryhmätoimintaa tulee jatkossa olla saatavilla ilman lastensuojelun asiakkuutta, Tanja Salisma muistuttaa.

Sosiaalihuoltolain mukaan kaikille turvataan välttämätön huolenpito ja toimeentulo. Erityistä huomiota on kiinnitettävä erityistä tukea tarvitsevien asiakkaiden edun toteutumiseen.

- Jos henkilöllä on muun lain kuten vammaispalvelulain tai kehitysvammalain nojalla oikeus sosiaalihuollon saamiseen, sovelletaan niitä säännöksiä, jotka parhaiten toteuttavat asiakkaan etua, Tukiliiton lakimies Tanja Salisma kertoo.


Lisätietoa ministeriön sivulla osoitteessa:
www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/-/view/1899857

 

Tukiliiton lakineuvonta:
www.kvtl.fi/fi/lakineuvonta/

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1395

 
   

 
Takaisin