Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

9.6.2011
Tilastokeskus: erityisopetukseen siirrettyjen osuus ennallaan
 

Erityisopetukseen siirrettyjen osuus ennallaan,
osa-aikaisessa erityisopetuksessa pientä lisäystä

Kahdeksan ja puoli prosenttia peruskoululaisista eli kaikkiaan 46 700 oppilasta oli siirretty erityisopetukseen syksyllä 2010. Osuus pysyi edellisvuoteen verrattuna ennallaan. Osa-aikaista erityisopetusta sai 23,3 prosenttia oppilaista eli 128 700 peruskoululaista lukuvuonna 2009–2010. Osa-aikaiseen erityisopetukseen osallistuneiden osuus kasvoi edellislukuvuodesta puolella prosenttiyksiköllä.

Tilastokeskus tekee tilastoa peruskoulujen erityisopetukseen otetuista ja siirretyistä ja osa-aikaisesta erityisopetuksesta sekä ammatillisen koulutuksen erityisopetuksesta. Myös lukiokoulutuksen erityisistä opetusjärjestelyistä kerätään tietoa. Erityisopetustietoja julkaistaan vuosittain Tilastokeskuksen Oppilaitostilastot-julkaisussa. 

Tästä tilastosta ei enää vuonna 2011 ilmesty suomenkielisiä tilastojulkistuksia.

Erityisopetukseen siirretyistä 30 prosenttia oli integroitu kokonaan ja 24 prosenttia osittain yleisopetuksen ryhmiin vuonna 2010. Peruskoulujen erityisryhmissä opetusta sai 32 prosenttia ja erityiskouluissa 14 prosenttia erityisopetukseen siirretyistä. Erityisopetusta järjestettiin edellisvuotista useammin yleisopetuksen ryhmissä. Sen sijaan erityiskouluissa ja erityisryhmissä opiskelevien oppilaiden määrä väheni.

Vuonna 2009 tutkintoon johtavan ammatillisen koulutuksen opiskelijoista 18 300 oli erityisopetuksessa. Määrä on 1 800 enemmän kuin edellisenä vuonna. Erityisopiskelijoiden osuus kaikista opiskelijoista oli 6,5 prosenttia, nuorille suunnatun ammatillisen koulutuksen opiskelijoista 13,4 prosenttia.

Tiedot ilmenevät tänään julkaistusta Tilastokeskuksen verkkojulkaisusta 
Takaisin