Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

4.12.2014
RAY: Rahapelijärjestelmää muutettaessa kuultava edunsaajia ja toimijoita
 

 

Raha-automaattiyhdistyksen hallitus keskusteli 3.12. pitämässään kokouksessa Talouspoliittisen ministerivaliokunnan aikeista selvittää vaihtoehtoja Suomen rahapelimarkkinan rakennemuutokselle.

RAY:n hallitus näkee, että avointa keskustelua suomalaisesta rahapelijärjestelmästä on hyvä käydä, mutta varsinaisiin päätöksiin ei pidä ryhtyä ilman, että kaikkia osapuolia, edunsaajat mukaan lukien on kuultu asiassa.

RAY:n hallitus toteaa, että RAY:n voimassaolevan strategian yhtenä kivijalkana ja lähtökohtana on itsenäinen RAY ja että töitä jatketaan voimassaolevan strategian ja arpajaislain mukaisesti.

Suomen kolmen toimijan rahapelijärjestelmä on saanut puhtaat paperit myös EU:lta. RAY pitää tärkeänä, että suomalainen rahapelijärjestelmä pyrkii jatkossakin turvaamaan rahapelitoimintaan osallistuvien oikeusturvan, vähentämään pelihaittoja ja estämään pelaamiseen liittyviä väärinkäytöksiä ja rikoksia.

Digitaalisen teknologian kehitys on haaste rahapeliyhtiöiden tuotealueiden erottuvuudelle. Viranomaisten tulee varmistaa, että tuotealueet erottuvat arpajaislain mukaisesti toisistaan. Samoin lisääntyvä ulkomainen kilpailu edellyttää suomalaisilta peliyhtiöiltä reagointia, joka on otettava huomioon myös rahapeliyhtiöiden työnjaossa.

Lähde: RAY

 


Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1369

 
   

 
Takaisin