Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

3.12.2014
Kynnys ry:n Vimma-kulttuuripalkinto jazzmuusikko Kalle Saloselle
 

Kynnys ry on myöntänyt järjestyksessä kuudennen vammaiskulttuuripalkinto Vimman kosketinsoittaja ja jazzurkuri Kalle Saloselle. Palkintoon kuuluu Kynnys ry:n lahjoittama taideteos ja Tukilinja-lehden myöntämä 5000 euron suuruinen työskentelyapuraha.


Kalle Salonen on omistautunut musiikille

Raadin palkintoperustelujen mukaan Kalle Salosta luonnehtii elämänmittainen omistautuminen musiikille. Kalle Salonen on murtanut omalla esimerkillään kehitysvammaisia kohtaan tunnettuja ennakkoluuloja tekemällä laadukasta ja ammattitaitoista musiikkia. Hän on paitsi karismaattinen esiintyjä, myös jazzmusiikkikollegoidensa arvostama monipuolinen ammattilainen, joka soittaa useissa eri kokoonpanoissa, esimerkiksi UMOn kanssa. Hän on esikuvallinen siinäkin, että kehitysvammaisena muusikkona hän on löytänyt oman alansa vaativalla jazzmusiikin ja improvisaation alueella. Hänen ensimmäinen levynsä Cat Slide ilmestyi syksyllä 2013 ja sai hyvät arviot. Hän esiintyi 2014 mm. Funky Elephant -rytmimusiikkifestivaaleilla. Musiikin kieli on rajaton ja Kalle Salonen on osoittanut sen.

Kynnys ry on vammaisten ihmisoikeusjärjestö. Vimma-palkinto myönnetään vuosittain taiteen tekijälle, joka on käsitellyt vammaisuutta tuotannossaan uusista näkökulmista. Tavoitteena on palkita taidetta, joka on tuonut vammaisuuteen ja toimintarajoitteisiin liittyviä kysymyksiä yhteiskunnalliseen keskusteluun ja herättänyt laadullaan positiivista huomiota. Palkinto voidaan myöntää minkä tahansa taiteen lajin edustajalle.


Mirja Airas sai Kunnia-Vimman

Vimman ohella myönnetään tänä vuonna ensi kerran Kunnia-Vimma kuvataiteilija Mirja Airakselle (s. 1945) hänen ansiokkaasta elämänurastaan kuvataiteilijana.

Sekä Vimman että Kunnia-Vimman saajille tarjotaan mahdollisuus tuoda tuotantoaan esiin Kynnys-galleriassa sekä vammaispoliittista taidetta esittelevällä vuosittaisella Cross Over -festivaalilla Helsingissä.

Palkinto jaetaan 3.12.2014 Vammaisten päivän tilaisuudessa.


Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1361

 
Kalle Salonen, Hammond-taituri. Kuva JT.
   

 
Takaisin