Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

15.10.2014
Nettiluento ensitiedosta
 

Torstaina 16.10. kello 13 – 13.30 voi osallistua ilmaiseen nettiluentoon ensitiedon merkityksestä.

Laadukas ensitieto – perheille tukevampi ote arkeen -webinaari järjestetään Väestöliiton Perheaikaa -foorumissa yhteistyössä Kehitysvammaisten Tukiliiton kanssa. Luennoitsijana toimii Tukiliiton koulutussuunnittelija Taina Koivunen-Kutila.

Ensitiedolla tarkoitetaan tietoa, joka annetaan perheelle, kun perheenjäsenet kohtaavat sikiön tai lapsen sairauden tai vammaisuuden. Tämä tieto koskettaa aina koko perhettä ja se vaikuttaa koko perheen loppuelämään.

Ensitietotilanteessa on tärkeää antaa tietoa siten, että se vahvistaa koko perheen selviytymistä ja tukee perheen arkea ja tulevaisuuden suunnittelua. Vanhemmilla, lapsella ja hänen sisaruksillaan on oikeus saada rehellistä, ymmärrettävää, mahdollisuuksia ja toivoa ylläpitävää tietoa sairaudesta ja vammasta sekä näiden hoidosta ja ennusteesta.

Paras tuki koko perheelle ensitietotilanteessa on hyväksyvä läsnäolo. Keskittymällä ensitietotilanteessa ihmisiin, vanhempiin, lapsiin tai sisaruksiin, huoli työntekijänä omasta onnistumisesta vähenee.

Lisätietoa ja linkki nettiluentoon:
www.perheaikaa.fi/nettiluennot

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1325Tukiliiton
Ensitieto-oppaan voit ladata
tästä linkistä (pdf):
Hyvä ensitieto kantaa

Opasta voi myös tilata
osoitteesta
tilaukset@kvtl.fi

Kuva Laura Vesa.

   

 
Takaisin