Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

1.6.2011
Lyhty ry palkittiin inkluusion edistämisestä
 

Lyhty ry:n vapaaehtoistyö palkittiin European Voluntary Service Awards -palkinnolla

EU:n nuorisoviikko huipentui Antwerpenissä Belgiassa 17.5.2011 järjestettyyn juhlaan, jossa palkittiin Euroopan parhaat vapaaehtoistyöprojekit. Lyhty ry:n projekti ”Friikkisirkus”, jossa kroatialainen vapaaehtoistyöntekijä Zrinko Vranjes ja Lyhty ry:n kulttuurityöpajan kehitysvammaiset työntekijät toimivat yhdessä teatteriesityksen muodostamiseksi, palkittiin yhtenä parhaana inkluusiota edistävänä eurooppalaisena projektina.

Vapaaehtoistyöntekijä Zrinko Vranjes ja projektipäällikkö Markus Vähälä Lyhty ry:stä osallistuivat palkinnonjakotilaisuuteen ja avoimeen keskusteluun Euroopan nuorison tulevaisuudesta yhdessä mm. komission puheenjohtajan Manuel Barroson ja koulutuksen, kulttuurin ja nuorisoasioiden komissaarin Androulla Vassiloun kanssa. Tapahtuma antoi myös tilaisuuden esitellä ja vaihtaa kokemuksia parhaista  vapaaehtoistyön käytännöistä.

”Olemme onnellisia, että Lyhdyn pitkäjänteinen työ kansainvälisen nuoriso- ja vapaaehtoistyön sekä kehitysvammaisten hyväksi on saanut näin arvovaltaisen tunnustuksen”, kertoo projektipäällikkö Markus Vähälä.

Zrinko Vranjes kiittää kokemuksiaan kansainvälisessä vapaaehtoistyössä:
”Vapaaehtoisvuosi Suomessa antoi minulle mahtavan mahdollisuuden kehittyä  ei ainoastaan ammatillisesti vaan myös yksilönä”. 

Vapaaehtoisvuotensa jälkeen suomen kielen oppinut Zrinko jäi Suomeen opiskelemaan sairaanhoitajaksi ja työskentelee nykyään Lyhty ry:ssä asumispalvelutyössä.

Tänä vuonna vietetään EU:n vapaaehtoistoiminnan teemavuotta.

 
   

 
Takaisin