Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

2.7.2014
Uusi saavutettavuusopas: Festivaalit kuuluvat kaikille!
 

Uusi saavutettavuusopas auttaa ottamaan huomioon monenlaisten yleisöjen ja tekijöiden tarpeita

Suomen lukuisat kulttuurifestivaalit saavat tänä kesänä työnsä tueksi saavutettavuusoppaan, joka auttaa ottamaan huomioon monenlaisia kävijöitä ja tekijöitä. Saavutettavuuteen panostaminen lisää kaikkien mahdollisuuksia osallistua, esiintyä ja työskennellä festivaaleilla.

Tapahtumia kaikille! – Opas saavutettavan kulttuurifestivaalin järjestämiseen on Kulttuuria kaikille -palvelun ja Finland Festivals ry:n julkaisema käytännönläheinen tietopaketti. Opas auttaa huolehtimaan mm.,

  • siitä, että tieto festivaalin tarjonnasta ja palveluista olisi mahdollisimman helposti kaikkien saatavilla
  • lipunmyyntikäytännöistä ja hinnoitteluratkaisuista
  • rakennetun ympäristön esteettömyydestä, myös henkilökunta- ja esiintyjätiloihin liittyen sekä
  • selkokielen käytöstä, tulkkauksista tai tekstityksistä.

Opas avaa myös keinoja, joiden avulla voi pyrkiä madaltamaan osallistumiseen liittyvä sosiaalisia esteitä.

Opas on saatavilla suomeksi PDF- ja DOC-verkkoversiona. Verkkoversiot löytyvät Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivuilta osoitteesta: www.kulttuuriakaikille.fi/saavutettavuus_tietopaketit_ja_oppaat_festivaalit.

Oppaassa on nostettu esiin suomalaisten kulttuurifestivaalien toteuttamia saavutettavuusratkaisuja käytännön esimerkein. Oppaan liitteenä on tapahtumien saavutettavuuden ja moninaisuuden tarkistuslista, jonka avulla voi helposti arvioida oman tapahtuman saavutettavuuden ja moninaisuuden nykytilaa ja tunnistaa kehittämiskohteita.

Oppaan toteuttamisessa on tehty yhteistyötä eri kulttuurifestivaalien sekä saavutettavuusalan asiantuntijoiden kanssa, ja sen ovat kirjoittaneet kulttuurituottaja Sini Kaartinen ja saavutettavuusasiantuntija Aura Linnapuomi.

Tapahtumia kaikille! -opas on jatkoa Kulttuuria kaikille -palvelun vuonna 2011 toteuttamalle selvitykselle suomalaisten kulttuurifestivaalien näkemyksistä toimintansa saavutettavuudesta. Selvitys on luettavissa Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivuilla: www.kulttuuriakaikille.fi/saavutettavuus_tutkimukset_ja_raportit_festivaalit.

 

Lisätietoja:

saavutettavuusasiantuntija Aura Linnapuomi, Kulttuuria kaikille -palvelu, aura.linnapuomi@cultureforall.fi
puh: +358 40 931 0576

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1271

Ruisrockissa korotetut katsomot palvelevat erityisesti pyörätuolilla kulkevia festarivieraita. (Kuva JT)
   

 
Takaisin