Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

16.12.2014
Hyvää päivää, herra Holbein on tyylikäs valokuvakirja
 

Hyvää päivää, herra Holbein -näyttelyn ja kirjan kuvat ovat syntyneet Pekka Elomaan ohjaamissa Lyhdyn valokuvatyöpajoissa vuosina 2001 - 2013. Hanke on tehty yhteistyössä Helsingin lyhytaikaiskoti ja työpaja Lyhty ry:n kanssa.

Valokuvataiteen valtionpalkinnon 2012 saanut Pekka Elomaa ja Lyhty ry:n työryhmä ovat tehneet yhdessä työtä valokuvauksen parissa vuodesta 2001.  Saman ryhmän kanssa on aikaisemmin toteutettu näyttelyt Lähes täydellinen (2002), Oikealla planeetalla (2005) ja Anna mun olla (2008). Lyhty ry:stä mukana tekemässä Olli-Pekka Lappinen, Jussi Ratia, Jarmo Tähtinen ja Pekka Valle – sekä kuvauksen kohteina että tekijöinä. Malleina nähdään muun muassa muusikot Kari Aalto ja Dimitri Baltzar.

Vuonna 2013 valmistuneen Hyvää päivää, herra Holbein -sarjan innoittajana on ollut renessanssimaalari Hans Holbein nuoremman (1497 - 1543) muotokuvat, joiden tarkat havainnot ihmisistä, katseiden mietteliäisyys, kasvojen hienopiirteisyys sekä materiaalien kuvaaminen on kiehtonut työryhmää.

Kirjassa on kaksi artikkelia. Arvostettu museopedagogi ja tietokirjailija FM Satu Itkonen on perehtynyt Elomaan ja Lyhdyn työtapoihin sekä haastatellut työryhmän jäseniä. Toisessa artikkelissa esseisti ja kirjailija Tuomas Nevanlinna pohtii ihmisyyden perimmäistä olemusta. Teoksen ovat toimittaneet Pekka Elomaa ja Olli Jaatinen.

 

Hyvää päivää, herra Holbein
Mikkelin valokuvakeskuksen julkaisusarja, no. 4.


Kirjan hinta on 35 euroa/kpl (sis. alv. 10%).

Pekka Elomaa
sähköposti
elomaa.kannosto@kolumbus.fi

tai

Mikkelin valokuvakeskus
www.mikkelinvalokuvakeskus.fi
info@mikkelinvalokuvakeskus.fi

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1266

 Muotokuvassa mallina Jussi Ratia Lyhty ry:stä.
   

 
Takaisin