Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

31.5.2011
Vertti Kiukas SOSTEn toiminnanjohtajaksi
 

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n toiminnanjohtajaksi on valittu filosofian maisteri Vertti Kiukas.

Vertti Kiukas on toiminut kymmenen vuotta eri järjestöjen johtotehtävissä toimihenkilönä ja luottamustehtävissä sekä Elämäntapaliitto ry:n toiminnanjohtajana ja päätoimisena sihteerinä oikeusministeriössä. Hän siirtyy SOSTEn toiminnanjohtajaksi erityisavustajan toimesta eduskunnasta. 

– Tavoitteena on, että SOSTE on vuonna 2015 ohittamaton toimija, kun keskustellaan sosiaali- ja terveyspoliittisista kysymyksistä, Kiukas sanoo.

SOSTEn keskeiset tehtävät ovat yhteiskunnallisen tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden toteuttaminen sekä ihmisten osallistumismahdollisuuksien parantaminen päätöksenteossa.

SOSTE edistää sosiaalista hyvinvointia ja terveyttä sekä vahvistaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen mahdollisuuksia toimia ihmisten parhaaksi.

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n perustajia ovat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen yhteistyöyhdistys YTY ry, Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto ry (STKL) ja Terveyden edistämisen keskus ry (Tekry). 

Kesäkuussa aloittava Vertti Kiukas haluaa erityisesti panostaa toiminnan sujuvaan käynnistymiseen. Perustajajärjestöjen perinteitä kunnioittaen on luotava yhtenäisesti toimiva ja asiantunteva vaikuttajajärjestö. Erittäin tärkeää on yhteistoiminta ja keskustelu henkilöstön ja jäsenjärjestöjen kanssa.

Vuonna 2011 em. järjestöt tekevät toimintasuunnitelmiensa mukaista toimintaa ja siirtävät toimintansa SOSTElle 1.1.2012, jolloin uuden järjestön varsinainen toiminta käynnistyy ja perustajajärjestöjen työntekijät siirtyvät SOSTEn palvelukseen.


 
Takaisin