Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

24.6.2014
Kela: Erityishoitorahaa voi hakea verkossa
 

Sairaan lapsen huoltajalle maksettavaa erityishoitorahaa voi nyt hakea verkossa Kelan asiointipalvelussa. Asiointipalvelu opastaa hakemuksen täyttämisessä ja ilmoittaa hakemukseen tarvittavat liitteet.

Uusitun asiointipalvelun etusivulta asiakas näkee, koska hakemus on ratkaistu sekä seuraavat ja edelliset maksut ja lisäksi muistutukset esimerkiksi lähettämättä jääneistä liitteistä. Asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Erityishoitorahaa voi edelleen hakea myös lomakkeella Erityishoitorahahakemus (SV 89). Verkossa asiointi kuitenkin nopeuttaa hakemuksen käsittelyä.

Myös liitteet voi lähettää verkossa

Erityishoitorahan saaminen edellyttää lasta hoitavalta lääkäriltä D-lääkärinlausuntoa sairauden vaikeudesta sekä siitä, onko vanhemman osallistuminen hoitoon tarpeen. Lisäksi työnantajalta tarvitaan todistus palkattomasta poissaolosta.

Kelan asiointipalvelu muistuttaa tarvittavista liitteistä. Liitteen voi skannata tai kuvata ja lähettää asiointipalvelussa Kelaan. Palvelu antaa vahvistuksen siitä, että liite on saapunut.

Erityishoitoraha korvaa huoltajille aiheutuvaa ansionmenetystä alle 16-vuotiaan lapsen sairaalahoidon ja siihen liittyvän kotihoidon ajalta.

 

Lisätietoja Kelan sivulla:

http://www.kela.fi/sairaanhoito_jos-lapsi-sairastuu

Sairastamiseen liittyvien Kelan tukien palvelunumero on  020 692 204.

 


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1259
 
   

 
Takaisin