Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

30.5.2011
Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivut uudistuivat
 

Kulttuuria kaikille -palvelun uudistetut verkkosivut on avattu osoitteessa www.kulttuuriakaikille.info. Sivustolla on entistä enemmän tietoa ja työkaluja alan työntekijöille liittyen kulttuuripalveluiden saavutettavuuden ja monikulttuurisuuden edistämiseen.

Sivusto tarjoaa yleistä tietoa kulttuuritoiminnan saavutettavuuden kehittämisestä. Lisäksi sivustolla on eri kulttuurialojen toimijoille räätälöityjä ohjeita kuten tarkistuslistoja ja oppaita. Kokonaan uusi osio sivustolla on kulttuuritoiminnan moninaisuuden edistämistä koskeva osio. Uutta on myös kooste kulttuuritoimijoiden monikulttuurisuus- ja saavutettavuustyöhön tarkoitetuista avustuksista.

Kulttuuria kaikille -palvelu pyrkii verkkosivuillaan edistämään saavutettavaa verkkoviestintää. Verkkosivustolla on eniten tietoa suomeksi. Sivustoon voi tutustua myös selkokielellä, suomalaisella viittomakielellä, sekä ruotsiksi ja englanniksi.

Sivustolle on teetetty W3C Verkkosisällön saavutettavuusohjeet 2.0 -perusteinen saavutettavuusarviointi Näkövammaisten Keskusliiton kautta. Lisäksi sivuston selkokielisen osion helppokäyttöisyys on arvioitu selkokielen käyttäjien kannalta Kehitysvammaliiton Papunet-verkkopalveluyksikössä.

Vuodesta 2003 lähtien toiminut Kulttuuria kaikille -palvelu edistää osallistumiselle avoimia ja monenlaisia yleisöjä huomioivia kulttuuripalveluja valtakunnallisesti. Kulttuuria kaikille -palvelu järjestää koulutusta ja tekee tilauksesta saavutettavuuskartoituksia. Palvelun ylläpitämällä sähköpostilistalla jaetaan tietoa ajankohtaisista kulttuurin saavutettavuuden edistämiseen liittyvistä asioista. Kulttuuria kaikille -palvelu tuottaa myös kulttuuritoimijoille suunnattuja verkkojulkaisuja. Palvelusta vastaa Valtion taidemuseon Kehittäminen ja yhteiskuntasuhteet -yksikkö Kehys, ja palvelua tukee Suomen museoliitto sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

Lähde: Suomen kirjastoseura, Kirjastolehden uutiset

http://kirjastoseura.kaapeli.fi/etusivu/lehti/uutiset

 


 
Takaisin