Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

30.5.2011
Lyhty ry monessa roolissa Maailma kylässä -festivaaleilla
 

Kun kymmenettuhannet juhlivat kylään tullutta maailmaa, sotkulta ei vältytä. Tänä vuonna jälkiä ovat siivoamassa muun muassa kehitysvammaisten etujärjestö Lyhty ry:n vapaaehtoiset.

"Haluamme tehdä hyödyllistä työtä tämän hienon tapahtuman hyväksi. On tärkeää, että valtaväestö näkee kehitysvammaiset erilaisessa ja aktiivisessa roolissa", Lyhty ry:n projektipäällikkö Markus Vähälä kertoi.

Maailma kylässä -festivaalia Vähälän johdolla siivoavat vapaaehtoiset ovat kehitysvammaisten etujärjestö Lyhty ry:n Lato-ulkotyöpajalaisia. Työpajatoiminnassa kolme pientä ryhmää työskentelee esimerkiksi pihoilla, puutarhoissa ja auttaa vanhuksia kotiaskareissa kuten kaupassa käymisessä.

Vähälä toteaa, että Lato-ryhmässä työn monipuolisuus ja vaihtelevuus on tärkeää, jottei työ käy tylsäksi. Siivous on helppoa käsillä tehtävää työtä, ja pajalaiset tekevät sitä mielellään.

"Kun maailma on järjestyksessä, moni muukin asia loksahtaa paikalleen", Vähälä hymyilee.

 

Maailma järjestykseen

Lato-ryhmäläiset ovat olleet siivoamassa Maailma kylässä-festareilla jo kolmena vuotena ja lisäksi Faces-festivaaleilla.

"Vapaaehtoisena voi olla rennommin kuin muissa töissä. Nautimme festivaalitunnelmasta ja tapaamme ihmisiä", Vähälä kuvaili.

Lauantaina siivouspartio oli tullut paikalle jo kahdeksalta, ja töitä on riittänyt. Työvuorossa olivat siviilipalvelusmies ja apuohjaaja Eemeli Järvinen, Michael Nieuwlander, Aki Suoja ja Mimmi Leinonen. Työpäivä kestää neljään, ja sunnuntaina paikalle tulee toinen porukka.

"On ollut ihan kivaa. Olemme keränneet roskia, pulloja ja tölkkejä", Aki Suoja kertoi.

 

Mua valvotaan!

Lyhty ry näkyy festivaaleilla vapaaehtoisina, näytteilleasettajana ja esiintyjinä. Lauantaina Monsuuni-teltan villitsi Lyhty ry:n bändipajan kasvatti, punkbändi Pertti Kurikan Nimipäivät. Viimeisen biisin ajaksi bändi sai vahvistusta punkin pioneerilta Pelle Miljoonalta.

Pellellä ja kitaristi Rubberduck Jonesilla vahvistettu bändi esitti Pelle Miljoona & 1980 -yhtyeen kappaleen Mua valvotaan. Vaikka biisi jouduttiinkin kerran aloittamaan alusta soiton takkuillessa, yleisö osoitti säästelemättä suosiotaan.

"Pari mokaa tuli, mutta se meni ihan ok", kitaristi Pertti Kurikka totesi keikan jälkeen.

"Pohjanoteeraus", basisti Sami Helle valitti.

Pelle kuitenkin vakuutti, että mokista huolimatta biisi vedettiin hyvin.

"Biisivalinta tuli bändiltä, ja se sopiikin hyvin tähän yhteyteen. Olen tuntenut Karin jo monta vuotta tuolta Kalliosta, ja olemme soittaneet yhdessä aiemminkin keikkoja. Tämä vain tuntui hyvältä idealta", hän kertoi.

Lähde: www.kepa.fi/uutiset/8383

Mikä Kepa?
Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa on järjestöjen yhteistyö-, vaikuttamis- ja palvelujärjestö.

 

Pertti Kurikan Nimipäivät veti Monsuuni-teltan täyteen faneja


Viimeisen biisin vieraaksi Pertti Kurikan
Nimipäivät sai Pelle Miljoonan.

            

Sami Helle revittää bassoa.


Kuvassa Pertti Kurikka (kitara, sävellykset, sanoitukset)

 

Festivaaleista muualla:
Vammaisten ihmisten tilanne esillä Maailma kylässä -festivaaleilla
(Yle.fi)

Maailma kylässä -festivaalilla vieraili 70-80 000 kävijää (www.maailmakylassa.fi/uutiset)

Tukiliiton Best Buddies -projekti mukana Maailma Kylässä -festivaaleilla (www.kvtl.fi/fi/best-buddies/)


 
Takaisin