Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

13.3.2014
Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Teema- ja harrastekurssit 2014
 

Teema- ja harrastekursseja järjestetään kesällä leirimuotoisina Kainuussa, Pirkanmaalla ja Uudellamaalla:

Kursseista löydät tietoa oheisesta pdf-esitteestä:
http://www.kvps.fi/images/tiedostot/Perheille/Teema-ja-harrastekurssit-2014.pdf


Teema- ja harrastekurssit

Toiminta on valtakunnallista, ja kursseille voi hakea eri puolilla Suomea asuvat. Kurssit ohjaavat kehitysvammaisia lapsia, nuoria ja aikuisia erilaisiin vapaa-ajantoimintoihin ja mahdollistavat irtioton arjesta. Toiminnan tarkoituksena on virkistää mieltä, mahdollistaa itsensä toteuttaminen ja antaa onnistumisen kokemuksia. Keskeistä on ohjelmallisuus ja ryhmämuotoisuus.

Kurssit toimivat osaltaan sopeutumisvalmennuksena, koska niiden tavoitteena on edistää osallistujien tasavertaisuutta, elämänlaatua ja hyvää, täysipainoista elämää. Kurssit tukevat osallistujien yhteistyötaitoja, itsenäistymistä, itsensä kehittämistä, kommunikointia ja luovuutta. Net sisältävät teemansa mukaisen toiminnan lisäksi monipuolista ohjattua vapaa-ajantoimintaa. Tärkeimpiä syitä osallistua ovat ystävät, vertaistoiminta, mukava tekeminen, virkistäytyminen ja vaihtelu arjen rutiineihin. Kurssilta voi löytää uuden harrastuksen ja saada monipuolisia kokemuksia ja elämyksiä. Toiminta mahdollistaa myös vanhemmille ja läheisille loman sekä omais- ja perhehoitajille lakisääteisen vapaan.

Kurssit ovat ensisijaisesti ostopalvelutoimintaa kunnille ja kuntayhtymille. Osallistuja voi hakea kustannuksiin tukea myös seurakunnan diakoniatyöltä tai maksaa ne itse. Hintaan sisältyvät täysihoito, ryhmävakuutus, ohjattu toiminta, materiaalit ja ympärivuorokautinen huolenpito. Maksu laskutetaan jälkikäteen kahden viikon kuluessa kurssin päättymisestä.

 

Maksusitoumuksen hakeminen

Kustannuksiin voi hakea maksusitoumusta kotikunnalta tai kuntayhtymältä. Maksusitoumus voi perustua kehitysvamma-, vammaispalvelu- tai sosiaalihuoltolakiin tai omaishoidon tuesta tai toimeentulotuesta annettuun lakiin. Kustannuksia voi hakea myös omais- tai perhehoitajan vapaiden pitämiseksi tai harkinnanvaraiseksi perheen jaksamista tukevaksi palveluksi. Osallistuja voi hakea kustannuksiin tukea myös seurakunnan diakoniatyöltä tai maksaa sen itse.

Maksusitoumuksella kunta voi mahdollistaa osallistujalle sopeutumisvalmennusta, virkistys- ja lomapalvelua sekä perheille tilapäishoitoa tai omaishoidon vapaita. Kunta voi periä kurssilaiselta omavastuuosuuden asiakasmaksuna.

Maksusitoumuksen hakemiseen voi käyttää Palvelusäätiön laatimaa lomaketta:
http://www.kvps.fi/images/tiedostot/Perheille/Maksusitoumus-ryhmapalvelut.pdf


Maksusitoumusta tulee hakea hyvissä ajoin ennen kurssia, ja kurssin tarve kannattaa perustella huolellisesti. Perusteluissa on hyvä kertoa omasta elämäntilanteesta ja kurssin tärkeydestä. Hakemukseen voi liittää halutessaan esim. lääkärin, opettajan tai muun tahon lausunnon.

 

Ilmoittautuminen

Teema- ja harrastekurssille ilmoittautuminen 11.4.2014 mennessä. Kurssille ilmoittaudutaan lomakkeella:

http://www.kvps.fi/images/tiedostot/Perheille/Ilmoittautumislomake-teema-ja-harrastekurssit-2014.pdf

Kurssille voi ilmoittautua vaikka kunnan maksusitoumuspäätös ei olisikaan vielä tehty. Kurssit toteutuvat, jos niihin on ilmoittautunut riittävä määrä osallistujia. Kursseille voivat hakea myös tiedoissa mainitun kohderyhmän ulkopuoliset hakijat. Ikärajat eivät ole ehdottomia.

Mahdollisia vapaita paikkoja voi tiedustella hakuajan jälkeen.

 

Lisätietoja

Markku Vellas, ryhmäpalveluiden johtaja
puh. 0207 713 557
markku.vellas@kvps.fi

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1186

 – Olemme pelanneet sählyä, saunoneet ja katsoneet yhdessä elokuvan, Aleksi Holma kertoi.

Hän osallistui Kuntoa ja iloa liikunnasta -kurssille viime kesänä. Kuva Tuula Puranen.

   

 
Takaisin