Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

13.1.2014
Vammaispalvelujen käsikirjan Lapset ja perheet -osio on laajentunut
 

Vammaispalvelujen käsikirjan Lapset & perheet -osio laajentunut uusilla kirjoituksilla. Osio on suunnattu vammaisten lasten ja heidän perheidensä parissa työskenteleville ammattilaisille. Osion toivotaan tekevän perheiden palvelujen ja tuen kokonaisuudesta helpommin ymmärrettävän, mikä helpottaa palveluohjausta ja moniammatillista työtä.

Osio on nyt täydentynyt uusilla kirjoituksilla:

Pieni lapsi -sivuilla kerrotaan taaperoikäisen lapsen kasvusta ja kehityksestä, kiintymyssuhteesta sekä vammaisen lapsen tukemisesta varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa.

Kouluikäinen lapsi -sivuilla kerrotaan avustaja- ja tulkitsemispalveluista koulussa sekä koulukuljetuksista.

Nuoruus-sivuilla kerrotaan vammaisen nuoren kasvusta, itsenäistymisestä, murrosiästä ja nuoren seksuaalisuudesta sekä nuoruuden nivelvaiheista.

Suunnitelmat-sivut ovat laajentuneet kirjoituksilla lapsen varhaiskasvatussuunnitelmasta (VASU) sekä esi- ja perusopetuksen suunnitelmista.

Vammainen henkilö vanhempana -kirjoitus täydentää vanhemmuuden tukea käsitteleviä kirjoituksia.

Vammaisten lasten oikeus sosiaali- ja terveyspalveluihin -kirjoitus käsittelee laajasti lapsen oikeuksien sopimuksen 24 artiklan soveltamista.

Lapset & perheet -osio avautui 9.8.2013. Kirjoittajina ja kommentoijina ovat toimineet vammaisalan ja lasten ja perheiden palveluiden asiantuntijat niin THL:stä, kunnista, järjestöistä, oppilaitoksista, hankkeista kuin Kelastakin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kiittää kaikkia kirjoittajia ja tekstien kommentoijia, jotka ovat antaneet panoksensa osion eteen.

Tutustu Lapset & perheet -osioon

Anna palautetta uudesta osiosta


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on 
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1123
 
   

 
Takaisin