Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

18.12.2013
Sosiaali- ja terveydenhuollon sanasto selkeämmäksi
 

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja kuvaaviin käsitteisiin haetaan selkeyttä

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista käytetään hyvinkin erilaisia nimityksiä: röntgen vai kuvantamispalvelut? hoito tahdosta riippumatta, tahdonvastainen hoito vai pakkohoito? Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kokoaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluluokitusta ja siihen liittyvää sanastoa osoitteessa
www.terminaattori.fi/THL

Sanastotyötä tehdään pohjaksi valmisteilla olevalle sosiaali- ja terveysalan palveluhakemistolle. Palveluhakemistoa varten tarvitaan palveluiden nimiä ja niiden synonyymejä, jotta asiakas löytää sopivat palvelut myös yleiskielisillä ilmauksilla. Palveluhakemisto valmistuu vuoden 2015 aikana, ja se helpottaa myös ammattilaisten työtä.
   
- Toivomme, että mahdollisimman moni osallistuu sanastotalkoisiin. Erityisesti toivomme mukaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, jotka törmäävät työssään kansalaisten ja ammattilaisten käyttämiin erilaisiin termeihin. Kattavan sosiaali- ja terveysalan palveluluokituksen kehittämisen jälkeen palveluntuottajat pääsevät määrittelemään palveluhakemistoon omat tietonsa ja palvelunsa, kertoo Palveluhakemisto-projektin projektipäällikkö Virve Jokiranta.


Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluhakemistoa kehitetään osana THL:n toteuttamaa sosiaali- ja terveysalan palvelukokonaisuutta, joka kuuluu valtiovarainministeriön Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaan (SADe-ohjelma).

Lisätietoja:
Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluluokitukseen liittyvä sanasto

Videolinkki:
Sosiaali- ja terveysalan palveluiden sanaston selkiyttäminen -videolinkki


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1108

 
   

 
Takaisin