Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

22.11.2013
Kelan Sosiaalivakuutus-lehden teemana vammaisten palvelut ja tuet
 

Sosiaalivakuutuksen 4/13 aiheita ovat mm. uudet Kela-neuvojat, vammaisten tulkkauspalvelu ja lääkärinlausuntojen uudistus.

Sosiaalivakuutus-lehden vuoden viimeisen lehden teemaksi on valittu Kelan tuet ja palvelut vammaisille ja pitkäaikaissairaille. Kansijutussa Leijonaemot ry:n puheenjohtaja Pia Lemmetty kertoo itse eletyn ja koetun kautta, minkälaista tukea perhe tarvitsee silloin, kun lapsi vammautuu tai sairastuu vakavasti.

- Kaipaisin yhden luukun politiikkaa. Emme aikoinaan löytäneet tahoa, joka keskitetysti neuvoisi, mihin tukiin perheellämme on oikeus ja kuinka niitä haetaan. Parasta neuvontaa olemme saaneet muiden erityislasten vanhemmilta, Pia Lemmetty kuvailee.

Lehdessä esitellään Kelan uusi palvelu henkilökohtainen Kela-neuvonta. Kaikissa Kelan 24 vakuutuspiirissä työskentelee kaksi Kela-neuvojaa.  Heidän kanssaan voi asioida joko puhelimitse tai paikan päällä Kelan toimistossa. Asiakas voi päästä palvelun piiriin omaista aloitteestaan tai terveydenhuollon suosituksesta.

– Kela-neuvojan kanssa voi esimerkiksi täyttää hakemuksia tai pohtia kokonaistilannetta. Asiakkaan suostumuksella neuvoja voi tarvittaessa olla yhteydessä myös kunnan sosiaali- ja terveystoimeen, selittää Kela-neuvoja Sari Oikarinen Espoon vakuutuspiiristä.

Lisätietoja Kela-neuvojista on verkossa
www.kela.fi/erityispalvelut

Sosiaalivakuutus 4/13 kertoo lisäksi tulkkauspalvelujen uusista kuvioista. Vuosi 2014 tuo mukanaan muutoksia vammaisten tulkkauspalveluun.  Lehden muita aiheita ovat lääkärinlausuntojen uudistustyö, rajat ylittävä terveydenhuolto ja kilpailun vaikutus kuntoutuspalvelun laatuun.

Lue
Sosiaalivakuutus 4/13 verkossa

   

 
Takaisin