Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

19.11.2013
Lasten oikeuksien päivä: Vaikuttava vertaistoiminta -hanke on uranuurtaja
 

Lapsiasiamies Maria Kaisa Aula haastaa ajankohtaisessa blogissaan järjestöt mukaan tuomaan esille vammaisten lasten kokemusasiantuntijuutta:

- Löytyisikö erilaisten järjestöjen yhteistyönä mahdollisuuksia lähteä kehittämään vammaisten lasten ja nuorten kokemusasiantuntijatoimintaa palveluissa? Sille olisi suuri tarve.

- Vammaiset lapset kohtaavat arjessaan todella monia ammattilaisia, Aula kirjoittaa. -  Vanhempien tehtäväksi jää usein koota yhteen palveluverkostojen kokonaisuus. Mutta pääsevätkö lapset itse antamaan palautetta palveluista tai vaikuttamaan niihin? Saavatko lapset ymmärrettävää tietoa siitä, mitä aikuiset heille suunnittelevat? 

- Vammaisten lasten ja nuorten palveluihin tarvittaisiin kokemusasiantuntijatoimintaa. Se auttaisi kuntoutuksen, sairaaloiden, opetuksen ja vapaa-ajan toiminnan järjestäjiä ymmärtämään palvelun ja toiminnan laatua lapsen ja nuoren omalta kannalta.

- Samalla se antaisi arvostusta ja rohkaisua lapsille itselleen siitä, että he ovat omassa elämässään mukana eivätkä vain palveluiden kohteita.  Lapsille tärkeät asiat palveluissa eivät ole aina samoja kuin ne, joita ammattilaiset tai vanhemmat pitävät tärkeinä.

- Kehitysvammaisten Tukiliiton Vaikuttava vertaistoiminta -hanke on toiminut uranuurtajana sekä vanhempien että lasten oman näkökulman vahvistamiseksi, Aula jatkaa. - Hanke on tuottanut mm. ammattilaisille ja vanhemmille hyviä ohjeita lasten mielipiteiden selvittämisestä sekä vinkkejä lapsen oman näkökulman esille saamiseen valokuvan kautta. 


Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulan
Vammaiset lapset ovat kokemusasiantuntijoita -blogi
on kokonaisuudessaan sivulla
www.lapsiasia.fi


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1074Kuva: www.lapsiasia.fi 
   

 
Takaisin